MARTIE – Europese Release album ‘Quem Te Viu’

MARTIE – Europese Release album ‘Quem Te Viu’

Jazz, singer-songwriter, Vocal Jazz, world vr 8 jun 2018 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

MARTIE-Worldmusic-Live-act-from-Rio

MARTIE: EUROPEAN RELEASE ‘QUEM TE VIU’ – TRY OUT – LIVE VINYL OPNAME ‘STUDIO NORD’ BREMEN

Eind 2009 ging Martie in op de uitnodiging van een Zuid-Amerikaans mediaconcern voor het opnemen van een ‘tv special’; start van haar carrière in Brazilië. In de ban van Braziliaanse poëzie, muziek en dans, woonde en werkte ze 6 jaar in Rio de Janeiro. Volgens pers en publiek heeft ze zich de Braziliaanse cultuur en muziek op unieke wijze eigen gemaakt. Samen met haar producer Claudio Dauelsberg creëerde ze het album ‘Quem Te Viu’: een eigen pallet van Braziliaanse Standards, gekleurd door affiniteit met Europese jazz in combinatie met sterke Braziliaanse ritmes. Vanavond is de Europese release van dit album.

Na de lancering van ‘Quem te viu’ start nu een volgende fase. Een CD met geheel eigen werk, waarin ze de lijn van ‘Quem te viu’ doorzet en een brug bouwt tussen twee werelden. Martie is inmiddels ‘méér dan Nederlandse’, zéker ook ‘Braziliaanse’.
Wat ze brengt is meer dan ‘vrolijke Braziliaanse muziek’. Keltische klanken, sferische piano lijnen, introspectieve Europese jazz, pop, barok en wereldmuziek zijn haar bronnen van inspiratie. Loops met ritmes uit Noord-Oost Brazilië, zoals de baião, ciranda en frevo vormen het stramien.

Martie zang & loops, Abel Marcel piano (Cuba), Marco Lobo percussie (Brazilië), Romulo Duarte bas (Brazilië)

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply