Marzio Scholten Americana Trio feat. Hayden Powell (NO/GB)

Marzio Scholten Americana Trio feat. Hayden Powell (NO/GB)

ethnic & folk music, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European, roots vr 8 dec 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Marzio Scholten Americana Trio feat. Hayden Powell

De Nederlandse gitarist Marzio Scholten (1982) – o.a. IDENTIKIT – bracht in januari 2017 We Never Left Town uit, een sologitaar-album waarop hij zijn zoektocht naar eenvoud, zijn liefde voor de gitaar én Amerikaanse volksmuziek – folk, blues, jazz en country – tentoonstelt. Samen met zijn Americana Trio – met Sean Fasciani op bas en Niek de Bruijn op drums – presenteert hij het repertoire van We Never Left Town gecombineerd met traditionals en bewerkingen van popsongs.

Scholten heeft voor deze reeks concerten trompettist Hayden Powell (1983) als gast uitgenodigd. De in Noorwegen woonachtige trompettist wordt gezien als één van de grootste Noorse talenten van het moment. Powell’s meest recente album – Circadian Rhythm and Blues – dateert uit 2015 en is uitstekend ontvangen door de internationale pers. Zijn stijl beweegt zich vrij tussen jazz, impro en Scandinavische volksmuziek. Powell speelt onder meer met Natacha Atlas, Eyolf Dale Wolf Valley en het Trondheim Jazz Orchestra.

De combinatie van de lyrische, Scandinavische stijl van de Noorse trompettist en de rootsy aanpak van Scholten’s Americana Trio zorgen voor aardse en bezielde muziek. Een avontuurlijke samenwerking, waarbij de nadruk ligt op sound en songs.

Hayden Powell trompet, Marzio Scholten gitaar, Sean Fasciani bas, Niek de Bruijn drums

www.haydenpowell.com
www.marzioscholten.com

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply