minifestival MYDERWYK – Matteo Myderwyk cd presentatie “To Move” – VanDryver – Haytham Safia & U’Duet

minifestival MYDERWYK – Matteo Myderwyk cd presentatie “To Move” – VanDryver – Haytham Safia & U’Duet

za 27 mei 2017 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Matteo Mijderwijk

De jonge pianist Matteo Myderwyk presenteert vanavond zijn langverwachte solo album op het gerenommeerde indie label Excelsior. Hiermee eindigt een lange muzikale ontwikkelingsreis als “New Arrival” welke hem bracht op vele podia en festivals als Into The Great White Open, November Music, Here Comes The Summer, CROSS-LINX, So What’s Next, Orgelpark, Tivoli Vredenburg en vele grote en kleinere podia. Hij was ook te zien op het veelbekeken muziekprogramma Vrije Geluiden & Podium Witteman.

Dit doet hij niet alleen. Hij heeft een heus Myderwijk festival hiervoor op poten gezet. Naast Matteo zelf heeft hij een aantal geestverwanten uitgenodigd. Op deze avond spelen verder: Haytham Safia & U’Duet & mede-New Arrivals: VanDryver

20:30 – 21:15 Haytham Safia & U’Duet
21:30 – 22;15 Matteo Myderwyk
22:30 – 23:15 VanDryver

New Arrivals 2016/2017 is een talentontwikkelingstraject van jonge talentvolle musici en componisten. Deelnemende partners, naast Paradox, zijn Muziekgebouw en Axes ( Eindhoven), Toonzaal en November Music (’s-Hertogenbosch) en Intro (Maastricht) hebben ieder een talent onder de hoede genomen en geven deze veel ruimte om zichzelf te ontwikkelen op diverse manieren.

De carrière van Matteo Myderwyk verliep op zijn minst stormachtig. Hij kocht op zijn 14e voor de grap een keyboard in de supermarkt en was verkocht! Een kerk doneerde een oude piano aan hem. Hij werd organist in kerken. Snel daarna startte hij zijn opleiding klassiek piano aan het conservatorium van Tilburg, waar hij onder meer les had van Jeroen van Vliet en Harmen Fraanje. Wonend in Amsterdam, werkt hij veel samen met andere kunstdisciplines zoals dans, theater en film. Daarnaast speelt hij in een paar vaste duo’s en geregeld ook solo.

Met zijn optreden op “Into The Great White Open” op Vlieland werd hij “ontdekt” door Ferry Roseboom van het bekende Excelsior label. Dit resulteerde in dit solo album welke hij komende zomer op vele podia en festivals gaat presenteren. Een prachtig einde van zijn New Arrivals traject en een mooi begin van een carrière als zelfstandig uitvoerend musicus. Vanavond speelt hij solo maar heeft ook een aantal bevriende musici gevraagd om dit heuglijke feit te vieren.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply