Good Music & Paradox presenteren: Matthew Stevens PREVERBAL (USA)

Good Music & Paradox presenteren: Matthew Stevens PREVERBAL (USA)

Jazz, modern contemporary, modern creative wo 15 nov 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €45.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30 open - passe-partout 4 concerten € 45,00
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Good Music & Paradox presenteren in oktober en november een aantal bijzondere concerten. Speciaal voor de liefhebbers van moderne internationale jazz is er een speciale aanbieding waarbij men 4 optredens kan selecteren voor de prijs van 3 concerten. Lees meer over deze actie hier onder.

De vanuit New York City opererende gitarist Matthew Stevens heeft inmiddels een reputatie als baanbrekend artiest van de huidige jazzgeneratie, Door zijn unieke stijl van spelen verdwijnen de grenzen tussen jazz, rock en ambient muziek. Steven’s muziek is eerlijk, melodisch en vol soul. Zijn laatste album PREVERBAL wordt omschreven als  “muziek die een wezenlijke bijdrage levert aan de huidige standaard van moderne jazz”. (NPR)

Stevens maakte de afgelopen jaren grote indruk in de bands van Christian Scott en bassist “extra ordinaire” Ben Williams. Ook zijn samenwerkingen met Terri Lynn Carrington, Harvey Mason en Esperanza Spalding zijn opvallend. Zo kan zijn zeer prominente rol op Spaldings album Emily’s D+Evolution niemand ontgaan zijn. Dat hij een van de gitaristen is die flink in de gaten gehouden moeten worden is dus wel heel duidelijk. Ooit aangestoken door de Jimi Hendrix platencollectie van zijn vader, heeft hij inmiddels een zeer eigen geluid op het instrument ontwikkeld wat hem een veelgevraagd musicus maakt.

In 2015 debuteerde hij met zijn eerste eigen album Woodwork. Een album dat in een fijne veelzijdigheid zijn grote kwaliteiten laat horen. In maart 2017 verscheen zijn tweede album “Preverbal” die lovende recensies ontving. Hij komt naar Tilburg met zijn trio.

Matthew Stevens gitaar, Eric Doob drums, Zach Brown basgitaar

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply