MIKE KWADRAAT – Mike Boddé & Mike Del Ferro

MIKE KWADRAAT – Mike Boddé & Mike Del Ferro

Improvisation, Jazz, Modern European za 10 mrt 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mike-Kwadraat-foto-Eric-Nieuwland

Deze twee muzikale duizendpoten speelden voor het eerst samen op het Amsterdamse Pianoduo festival (2015) en kregen daarna de smaak te pakken. Del Ferro en Boddé vinden elkaar in de muziek, doordat ze allebei graag onbekende noten, schema’s en klanken spelen. Ze richten zich niet perse op één bepaalde stijl en kwamen zo op het idee van deze avondvullende, uitzonderlijke concertserie.

Tegenover elkaar, zittend achter hun eigen vleugel nemen de twee Mike’s het publiek mee op een unieke reis van improvisaties. Zo bereiden ze voor deze concerten alleen de vormen en uitgangsposities voor. Tussendoor dagen ze elkaar uit en proberen ze elkaar te verrassen met onverwachte wendingen. Soms improviseren ze op een ritme of sfeer en soms leggen ze zichzelf beperkingen op. Hiervoor worden bijvoorbeeld verschillende toonladders genomen of wordt er alleen op de zwarte of witte toetsen gespeeld.

Tevens komt hun individuele spel aan bod en improviseren ze op klassieke- en jazz composities van bijvoorbeeld Bach, Chopin en Jobim. Als toetje serveren ze een tribute aan Toots Thielemans. Hoe dan ook maakt het publiek een onvergelijkbaar concert mee, want elke avond is anders!

Mike Kwadraat Live:
https://www.youtube.com/watch?v=i8iRLsRZWHQ
https://www.youtube.com/watch?v=55Hwcz5s9hc

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply