Milieucafé – boeken, dichters, muziek & politiek

Milieucafé – boeken, dichters, muziek & politiek

do 23 mrt 2017 - gratis entree - entree €3.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

de dichters

Boeken & politiek
Het Milieucafé van donderdag 23 maart wordt een speciale editie. Twee dingen komen bij elkaar: het is aan de vooravond van de Boekenweek. En na het succesvolle Grote Groene Verkiezingsdebat, is het logisch dat de turbulente verkiezingsuitslag van 15 maart wordt geanalyseerd. Hiervoor komen twee politiek ervaren gasten in de arena: CDA-prominent Pieter van Geel en PvdA-cofyfee Lambert Verheijen. Hoe moeten we de uitslag duiden? Welke coalities zijn goed of slecht voor natuur en milieu? Wie zou een goede milieuminister zijn? Na afloop weet u wat de overeenkomst is tussen politiek en De Efteling.

Pieter van Geel (l) is landbouwgedeputeerde geweest in Brabant, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer en staatssecretaris van Milieu. Lambert Verheijen (PvdA) was ook provinciebestuurder, gedeputeerde Natuur en Milieu. Tegenwoordig is hij dijkgraaf bij het waterschap Aa en Maas.

Dichters en Schrijvers
Na vele weken debatten en beschouwingen kunnen we ons voorstellen dat u toe bent aan iets luchtigers. Daarom hebben we een speciale gastpresentator uitgenodigd: Frank van Pamelen. Met de opdracht om een amusant en uitdagend literair programma op te stellen met Tilburgse schrijvers. En als het enigszins kan een link met onze kernthema’s, natuur en milieu.

De oogst is veelbelovend: bioloog Rob Vereijken komt vertellen over zijn boek Stadsnatuur, van Affeseervogel tot Zoemende Wingerd. Het bevat Robs beste columns uit de Tilburgse Koerier, en laat de verrassende veelzijdigheid aan natuur in de stad zien. Dichter/ performer Ko de Laat heeft een karrevracht aan publicaties op zijn naam staan en kent Tilburg op zijn duimpje. Hans d’Olivat stond al vaker op het podium van het Milieucafé en schreef het bekende gedicht over de gierzwaluw. En stadsdichter Martin Beversluis heeft geen microfoon nodig om een groot publiek te bereiken.

Muzikaal geestig
De muziek komt van de Tilburgse muzikant André van den Boogaart (1970, Baarle Nassau). Zijn lied ‘Hey God!’ werd enkele jaren terug uitgeroepen tot mooiste Brabantse dialectlied. Hij toerde door Amerika en schreef de titelsong voor de thriller ‘Dans met de Duivel’. Onlangs is hij gestart met een nieuwe band en hij werkt ook aan een nieuw album. Samen met Frans van der Meer en Nol Havens vormt hij de Heren van Thans.

Als afsluiters kregen de vaste lijstduwers Jeroen de Leijer en Frans van der Meer van het Environmental Lounge Cafe de voorkeursstem.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply