Milieucafé – Van vogels, liefde, voedselverspilling & La Poubelle

Milieucafé – Van vogels, liefde, voedselverspilling & La Poubelle

Speciaal do 1 jun 2017 - gratis entree - entree €3.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Van vogels, liefde en de politiek – zomereditie Milieucafé

Op weg naar een autoluwe binnenstad – het laatste Milieucafé voor de vakantie
Kort voor de jaarwisseling loodste wethouder Mario Jacobs het nieuwe mobiliteitsplan door de gemeenteraad. Of liever gezegd: een ‘mobiliteitsaanpak’. Wat zien Tilburgers daarvan in de praktijk? Wordt bijvoorbeeld de binnenstad nog autoluw gemaakt? Wat doet Tilburg voor de voetganger en de fietser? Een stoplicht-app zagen we al op het journaal. Gespreksstof genoeg!

Vogels en de Liefde’ door Elvira Werkman
In het laatste Milieucafé voor de zomervakantie is een vrouwelijke natuurjournalist te gast. Elvira Werkman schreef het boek ‘Vogels en de Liefde’. Volgens de schrijfster zijn vogels net mensen: ze flirten, knuffelen, plegen overspel en als de relatie niet meer werkt gaan ze uit elkaar. Op het podium van Paradox vertelt Elvira meer over haar boek, en het liefdesleven van de vogels.

BMF: verder na Nol
Nol Verdaasdonk stopt per 1 juni als directeur van de Brabantse Milieufederatie. Na bijna zeven en een half jaar gaat hij met pensioen. Hoe kijkt hij terug op het tijdperk Verdaasdonk. En hoe moet het verder met de BMF?

Voedselverspilling
Horeca Nederland doet haar uiterste best om de leden zo min mogelijk voedsel te laten verspillen. Horecadocent Pepijn Boer van De Rooi Pannen stimuleert zijn studenten ook om oplossingen te bedenken. Hij komt donderdag vertellen welke projecten inmiddels in gang zijn gezet en hij brengt een van zijn studenten mee. Zij gebruikt haar stage bij een gerenommeerd Tilburgs restaurant dubbel nuttig.

Coole Columnist
Luuk Koelman leverde de afgelopen 17 jaar bijdragen aan media als Metro, Univers, Panorama, Playboy, Webwereld en Geen Stijl. Het leidde tot twee rechtszaken met Gretta Duisenberg, woedende schoon¬ouders van André Hazes, en dj Ruud de Wild stuurde een originele Moszkowicz achter hem aan. Dit maakt nieuwsgierig naar zijn column in Paradox!

Verhipt leuk spul
Theo van der Bruggen is directeur van La Poubelle. Charlotte de Jongh geeft spullen een tweede leven, in Atelier Verhip! Oude meubels krijgen een op¬knap¬beurt, afvalhout wordt omgetoverd tot decoratieve en/of praktische meubeltjes. Ook op mode¬gebied borrelt en bruist het in de proeftuin van Atelier Verhip! En u kunt er kennis mee maken.

Sanne Rambags
De muziek wordt verzorgd door Sanne Rambags. Een Tilburgse zangeres die snel furore maakt. Met gitarist Bram Stadhouders en slagwerker Joost Lijbaart, stond ze op Haarlem Jazz & More en de Amsterdamse Uitmarkt. Deze week werd bekend dat Sanne de Conservatorium Talent Award heeft gewonnen. In de Bossche Verkadefabriek liet ze acht medefinalisten achter zich. De jury: “Sanne heeft een formidabele stembeheersing en ze varieert schijnbaar moeiteloos van ritmische spoken word naar ijle melodielijnen.”

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply