Milieucafé – Talkshow over milieu en natuur in Midden-Brabant met Schôôn waoges, een groene Efteling, Al Gore en more

Milieucafé – Talkshow over milieu en natuur in Midden-Brabant met Schôôn waoges, een groene Efteling, Al Gore en more

actualiteit, infotainment do 30 nov 2017 - TOEGANG 3 EURO INCLUSIEF EEN KOFFIE OF THEE - entree €3.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

De benzineauto verdwijnt?

Milieucafé 115. Talkshow over milieu en natuur in Midden-Brabant

Zes redenen om erbij te zijn:
1. Duurzame Efteling? Wyke Smit, manager duurzaamheid, vertelt hoe het pretpark omgaat met energie, afval en de natuur.
2. De benzineauto verdwijnt. Althans, als het aan het kabinet ligt. Hoe speelt Tilburg daarop in?
3. Grote sterfte onder insecten. Is het echt zo erg? Prof. dr Henk Siepel geeft uitsluitsel.
4. De nieuwe film van Al Gore. De Tilburgse expert Reyer Gerlagh recenseert de film speciaal voor Milieucafé.
5. Countrypop-duo From Nashville, Isabelle Amé en Marthe Hamers. 6. Frans van der Meer en Jeroen de Leijer.
Meer info: www.milieucafe.nl.

DUURZAME EFTELING:
Hoe duurzaam is of wordt de Efteling? Het pretpark trekt ongelooflijk veel bezoekers en dat maakt nieuwsgierig naar hoe men omgaat met energie, afval en de natuur. Wat is er veranderd sinds Holle Bolle Gijs? Om hier uitleg over te geven komt Wyke Smit, manager duurzaamheid, persoonlijk naar Paradox. Tijdens alweer het laatste Milieucafé van dit jaar, op donderdag 30 november.

ALLEEN SCHONE AUTO’S
In Nederland mogen vanaf 2030 alleen nog emissieloze auto’s verkocht worden. Dat is al over 13 jaar… Vraag is wat de lokale politiek gaat doen om daarop voor te sorteren. Kandidaat-raadsleden gaan in debat aan de hand van prikkelende stellingen. Er zijn genoeg knoppen om aan te draaien: milieuzones, laadpalen, parkeer¬beleid bijvoorbeeld. Ieder voor zich goed voor een politieke splijtzwam dus dat belooft spektakel.

INSECTEN DOOD
Verder aandacht voor de grote sterfte onder insecten. Meer dan 75 procent zou de laatste 27 jaar zijn verdwenen. Is het echt zo erg als een recente studie suggereerde? Prof. dr Henk Siepel, een van de twaalf auteurs, geeft toelichting.

FROM NASHVILLE
De muziek komt van het nieuwe countrypop-duo From Nashville, bestaande uit Isabelle Amé en Marthe Hamers. Het zijn twee oude bekenden van het Milieucafé die sinds kort samenwerken. Het duo begon met countryliedjes uit de soundtrack van de tv-serie Nashville, maar heeft het repertoire inmiddels verbreed.

En het afsluitende Environmental Lounge Cafe van Frans van der Meer en Jeroen de Leijer is inmiddels net zo bekend als het Milieucafé zelf. Een fraai gevolg van het vorige Milieucafé was dat vijf Brabantse wethouders en twee provinciebestuurders, gezamenlijk een opinie-artikel plaatsten in het Brabants Dagblad. Je kunt het hier nog eens nalezen. Net als het complete verslag met foto’s en video’s van het Klimaatcafé.

 

verdwijnen de insecten?

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply