Milieucafé: Akkoord van Tilburg, Tilburg na de verkiezingen, Onversneden experts, Zang met Gitta de Ridder & Frans van der Meer en Jeroen de Leijer

Milieucafé: Akkoord van Tilburg, Tilburg na de verkiezingen, Onversneden experts, Zang met Gitta de Ridder & Frans van der Meer en Jeroen de Leijer

actualiteit, infotainment, singer-songwriter do 29 mrt 2018 - gratis entree - entree €3.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

25 jaar Milieucafe

Akkoord van Tilburg in de maak.
Wat kan Tilburg de komende vier jaar doen om een beter leefbare en duurzame gemeente te worden? Een boeiende vraag waar diverse experts uitleg over komen geven. Het wordt geen vrijblijvend avondje vergezichten schilderen. De avond gaat voorstellen opleveren die het puur op de inhoud verdienen om een plek te krijgen in het nieuwe collegeprogramma. Gebundeld als het zogeheten Akkoord van Paradox zal dit de dag na het café worden aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad.

Uiteraard staan we ook stil bij de afgelopen verkiezingen. De uitslag wordt geanalyseerd door twee ervaren politici die Tilburg goed kennen. Loet Vissers was milieuwethouder van 2002 tot 2006 voor Algemeen Belang. En Marjo Frenk maakte deel uit van het college van 2010 tot 2014 voor GroenLinks.

Hoe gaat het in Tilburg verder na de verkiezingen? Die vraag ligt voor in het Milieucafé van donderdag 29 maart. Diverse experts gaan in op thema’s als klimaatverandering, energie, het Stadsbos, milieuvriendelijk textiel en Tilburg fietsstad. Daarnaast zijn er mensen om de verkiezingsuitslag te duiden. Oud-wethouders Loet Visschers en Marjo Frenk om precies te zijn. De kiezer heeft gesproken, maar wat betekent dit voor het gemeentebestuur?

Centrale vraag is wat Tilburg de komende vier jaar kan doen om een beter leefbare en duurzame gemeente te worden. De avond moet voorstellen opleveren die het puur op de inhoud verdienen om een plek te krijgen in het nieuwe collegeprogramma. Gebundeld als het zogeheten Akkoord van Paradox zal dit de dag na het café worden aangeboden aan de nieuwe gemeenteraad.

Naar de Efteling
Toen Wyke Smit, duurzaamheidsmanager van de Efteling, te gast was in het Milieucafé stelde ze een excursie in het vooruitzicht. Ter ere van ons 25-jarig bestaan wordt die werkelijkheid: op 27 mei wordt een groep van 15 mensen een rondleiding aangeboden. Cafébezoekers kunnen zich aanmelden met maximaal 2 personen, via een formulier dat in Paradox te verkrijgen is en later elektronisch via de website. De bedoeling is dat u ook een suggestie opschrijft om de Efteling nog duurzamer te laten werken. Aan de hand daarvan wordt namelijk het gezelschap samengesteld.

En Verder…
Vertelt Evert Vrins alles over schone energie;
Komt Marieke Eijskoot met een aantal kenners duurzame textiel showen;
Wordt het Stadsbos onder de loep genomen met oud-boswachter Lex Querelle;
En fietsten Angela van der Kloof en lector fietsbeleid Ineke Spapé verbaasd door Tilburg.

Gitta de Ridder
Onze muziekscout Frans de Laat deed er tien jaar over om haar van London naar het podium van Paradox te halen dus hij is erg in zijn sas met het komende optreden van deze van oorsprong Tilburgse singer-songwriter.
En als u zin heeft in het Environmental Lounge Cafe heeft u een goede avond in het vooruitzicht.

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply