Milieucafe – 25 jaar Milieucafé – Natuur, schoon water en lekker koken

Milieucafe – 25 jaar Milieucafé – Natuur, schoon water en lekker koken

do 18 jan 2018 - gratis entree - entree €3.00 - aanvang 20:30 Zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Windmolenpark-De-Spinder

Het 25-jarig bestaan van het Milieucafé wordt onder meer gevierd door per aflevering stil te staan bij thema’s die in de loop van die kwart eeuw regelmatig terugkeerden. Schoon en gezond water is een van die thema’s. We praten met István Koller van Waterschap De Dommel over de schoonste waterzuiveringsinstallatie van Nederland. Uiteraard komt die in Tilburg. Bent u na de feestdagen toe aan inspiratie bij het koken? Kok Lucas Smits, the Wasted Chef, laat u kennis maken met zijn heerlijke gerechten en met het beste recept tegen voedselverspilling. Smits gooit niets weg en dat is inventief.

Debat over natuur
Het tweede minidebat in aanloop naar de verkiezingen gaat over natuur. Wordt genoeg werk gemaakt van het Stadsbos en Moerenburg? Is er wel genoeg budget? Kan Tilburg zich profileren met al die natuur in zijn directe omgeving? Deelnemers zijn ditmaal Hans Smolders (LST, politicus van het jaar 2017), Marti de Brouwer (CDA, idem in 2016), Mario Jacobs (GroenLinks, lijsttrekker), Bea Mieris (PvdA), Freek Reffeltrath (VVD), Thijs Kruiver (SP) en een vertegenwoordiger van D66.

Kringlopers
U weet al dat Leonie Reinders, directeur van branchevereniging BKN, komt praten over de steeds grotere rol van kringloop¬winkels in de circulaire economie. Ze krijgt gezelschap van Theo van der Bruggen (La Poubelle) en Veerle Slegers (PortAgora).

Windmolenpark Spinder
Verder staan we zoals bekend uitgebreid stil bij het windmolenpark op de Spinder en wat Tilburg nog meer kan gaan betekenen voor andere vormen van duurzame energie.

Oliver Pesch zingt
Andere muziek. Het aangekondigde optreden van YSA gaat helaas niet door. In haar plaats komt Oliver Pesch, een 20-jarige singer-songwriter uit Rotterdam. Pesch ontleent zijn inspiratie aan de blues en folk van de jaren ’60 en ’70. Daar zingen ze nog steeds over. En verder zou het café als een nacht¬kaars uitgaan zonder de inbreng van Frans van der Meer en Jeroen de Leijer (‘Ik wil seks met die kale’). Tot donderdag in Paradox!

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply