Het programma van 22 mei - Tilburgs afval, auto's in de stad, warmte in de wijk
In het Milieucafé lossen we een oude belofte in: een interview met de gepensioneerde oppervuilnisman van Tilburg, Piet van Oirschot. Officieel was hij beleidsmedewerker bij het BAT (Brabants Afval Team). Piet was al vaker te gast in het Milieucafé en we gaan het met hem hebben over het Tilburgse afvalbeleid van de laatste decennia. Wat is er bereikt met al dat afvalscheiden? Welke uitdagingen liggen er nog? Wordt Tilburg ooit afvalvrij en zo ja, hoe dan? En wat hebben wij als gewone Tilburgers daar aan.
Warme wijken
Dit jaar staan we in ieder café stil bij de energietransitie in Tilburg. Want uiteindelijk moet Tilburg van het gas af. Deze keer gaat het over de wijkwarmte¬plannen (en dan met name in Groenewoud, Tilburg Zuid). Duurzaamheidscoach Maaike Wolfs is ingehuurd door de gemeente om eigenaar-bewoners te ondersteunen. Inmiddels is een Publiek Warmtebedrijf opgericht en daar zijn we ook benieuwd naar. Enne, wordt het nog wat met dat Burgerberaad?
Hangmatten
Het onderwerp van de Pecha Kucha weten we ook al: Jacob van Hoek geeft een zesminutenpresentatie over het Nut van Hangmatten in de Natuur. Hij had er overigens zelf een hangen in zijn oude antikraakwoning, de lerarenkamer van de Jozefmavo aan de Oude Dijk.
En verder..
Gaan we het hebben over het verkeer in Tilburg.
Heeft de muziek heeft dit keer een Afrikaans tintje. Zangeres OUMY combineert gevoelige en licht melancholische folkklanken met invloeden uit haar West-Afrikaanse roots.
Tekent het Environmental Lounge Cafe voor de afsluiting. En vast nog wel wat meer.