Mudita – cd presentatie

Mudita – cd presentatie

ethnic & folk music, Improvisation, Jazz, jeugd, modern contemporary, modern creative, Modern European, Vocal Jazz vr 28 sep 2018 - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mudita

In mei 2015 vinden deze drie jonge muzikanten van het Tilburgse Fontys Conservatorium bij elkaar herkenning in de muziek die zij willen maken. Inmiddels zijn ze alle drie afgestudeerd en onderzoeken zij hoe ze de parameters van hun instrumenten kunnen verleggen. In een uitzonderlijke bezetting weten zangeres Sanne Rambags, pianist Sjoerd van Eijck en trompettist Koen Smits de rollen van hun instrument op een andere manier te benaderen en op zoek te gaan naar nieuwe klanken. Het resultaat is vanavond te horen op hun kersverse album in deze officiële CD presentatie en start van hun Cd tournee.

Stilte en intimiteit zijn belangrijke elementen voor hun muziek. Het repertoire dat bestaat uit eigen composities wordt dan ook met veel intentie vertolkt en bewerkt met sfeervolle improvisaties, benaderd vanuit klank. De stukken worden voorzien van zelf geschreven poëzie of al bestaande gedichten van de grote schrijvers, die zowel als tekst dienen maar ook gebruikt worden als improvisatie materiaal.

Het trio wordt beïnvloed door muzikanten als Susanne Abbuehl, Simin Tander, Jan Garbarek, Mathias Eick en Tord Gustavsen. Muziek waarin vrije improvisatie, openheid, stilte, oprechtheid en intentie een belangrijke rol spelen. Ieder moment van spel wordt dan ook op een andere manier benaderd en is telkens weer een nieuwe ervaring waarin het publiek wordt mee genomen in hun vlucht naar een andere wereld. Je kunt de weidse landschappen van Scandinavië zo voor de geest halen. Enkel één aspect blijft onveranderd tijdens hun concerten: de magie die ontstaat tijdens het musiceren.

Sanne Rambags zang, Koen Smits trompet, Sjoerd van Eijck piano

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10.00
Parapas €8.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply