CONCERT AFGELAST VANWEGE ZIEKTE: ENRICO RAVA NEW QUARTET (IT)

CONCERT AFGELAST VANWEGE ZIEKTE: ENRICO RAVA NEW QUARTET (IT)

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European, Speciaal za 25 nov 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

We ontvingen zaterdagochtend een zeer vervelend telefoontje van het management van ENRICO RAVA. Wegens lip-problemen van RAVA kan het concert vanavond in Paradox helaas geen doorgang vinden! 

We hopen dat de mensen die kaarten voor dit concert hebben dit bericht nog op tijd lezen en niet voor niets naar Paradox afreizen. Het gebeurt gelukkig heel sporadisch maar dit is een kwestie van overmacht. Paradox stort het geld van de reeds gekochte kaarten deze week op jullie rekening terug. Het spijt ons heel erg, maar hopen jullie binnenkort weer op een concert in Paradox te zien!

 

Programmeurs van jazzclubs, verenigd in de VIP (Vereniging van Jazz en Improvisatie Muziek Podia), slaan de handen ineen en organiseren dit jaar voor de derde keer: de Nacht van de Jazz. Het is een weekendvullend evenement met een PROLOOG (vrijdag), DE NACHT (zaterdag) en een AFTERPARTY (zondag) 

Op zaterdag 25 november programmeren deze clubs, waaronder Paradox, tegelijkertijd diverse jazzconcerten. Overal in het land kan de jazzfan tijdens deze Nacht genieten van de beste live jazz!

De Italiaanse trompettist Enrico Rava werd gegrepen door het instrument toen hij Miles Davis hoorde. Die inspiratiebron hoor je heel duidelijk op zijn album Wild Dance, zijn meest recente plaat, die in 2015 uitkwam op het gerenommeerde kwaliteitslabel ECM. Het album bevat eigen stukken van Rava met een breed spectrum aan stemmingen: van een broedend gespeelde ballad tot vurige uptempo postbop.

Rava laat horen dat subtiliteit en intensiteit, elegante onderkoeling en emotionele warmte geen tegenpolen zijn. De trompettist komt nu naar Nederland met een geheel Italiaans ensemble, hetgeen een zuidelijk stempel drukt op zijn composities: de ideale begeleiding voor de vrije, open tonen van Enrico Rava.

Enrico Rava trompet, Francesco Diodati gitaar, Gabriele Evangelista contrabas, Enrico Morello drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply