UITVERKOCHT: New Cool Collective – voor en na concert Funky Friday met DJIP

UITVERKOCHT: New Cool Collective – voor en na concert Funky Friday met DJIP

vr 24 feb 2017 - concert is uitverkocht - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

new-cool-collective-jazz

New Cool Collective is een graag geziene gast in Paradox. Na 2 jaar afwezigheid zijn ze weer terug met hun heerlijke mix van jazz, funk, afro en latin. Een concert van NCC is altijd feest. Met een nieuw album in het vooruitzicht krijgen we deze avond daar al vast een voorproefje van te horen! De concerten van NCC waren afgelopen jaren steevast uitverkocht, dus koop je kaarten op tijd via de Paradox website.

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dans-vehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.

Inmiddels heeft New Cool Collective ontelbaar vaak getourd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed het niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde Festival, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland. Jazzdance is voorbijgegaan als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar.

Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, is in 2016 het album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocal retro pop-jazz van Matt Bianco (Mark Reilly). In het najaar 2017 verschijnt er een nieuw album van NCC, maar zolang kunnen wij niet wachten! Wij maken er gewoon een superswingende doldwaze caranvalszaterdag van.

New Cool Collective is saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Voor en na de show zorgt DJIP voor een heuse FUNKY FRIDAY!

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply