UITVERKOCHT: paraBIEBop & Tilt presenteren: NIGHTWATCH – Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish – support Mathijs Leeuwis / Martijn Neggers: ‘Galibier’

UITVERKOCHT: paraBIEBop & Tilt presenteren: NIGHTWATCH – Dimitri Verhulst & Too Noisy Fish – support Mathijs Leeuwis / Martijn Neggers: ‘Galibier’

wo 29 mrt 2017 - het concert is uitverkocht - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

nightwatch-c-geert-vandepoele

Het literair festival Tilt speelt zich af op diverse locaties in Tilburg. Vanavond in Paradox het programma “Nightwatch, een literair concert”. Dit programma is een bijdrage aan festival Tilt van Bibliotheek Midden Brabant, Paradox en Tilt. Tevens deze avond de première van het stuk ‘Galibier’ van Mathijs Leeuwis en Martijn Neggers.

Nightwatch is een samenwerking tussen videasten Trisha De Cuyper en Jan Lapeire, schrijver Dimitri Verhulst en pianotrio Too Noisy Fish.

Twee films worden simultaan en in dialoog met elkaar geprojecteerd. Eén film, Sisters, toont twee meisjes die aanwezig zijn in een chique maar vervallen villa. Wat ze er doen of waarom ze er zijn is niet duidelijk. Waarop wachten ze? De tweede film, Nightwatch, is het portret van een nachtwaker in het centrum van een grote stad. Hij lijkt de meisjes vanuit zijn locatie te observeren. De twee werelden mengen zich niet. Door de simultane projectie is er een verband en een sterke spanning, als in een abstracte thriller.

De tekst van Dimitri Verhulst, die hij live in ‘spoken word’ brengt én zingt, is geen verhaal of duiding, maar een evocatie van ‘la condition humaine’. De mens is, wacht, twijfelt, verlangt, zoekt naar connectie en vervulling… en valt telkens terug op zichzelf.

Too Noisy Fish creëert een broeierige soundtrack waarbij filmmuziek, jazz, impro en hedendaags gecomponeerde muziek hand in hand gaan. Het geheel is een driedimensionele expressie over het vergeefse en onvermijdelijke waarbij de toeschouwer zelf het verhaal vorm geeft.

Dimitri Verhulst, tekst spreker zang, Too Noisy Fish: Peter Vandenberghe piano compositie, Kristof Roseeuw contrabas, Teun Verbruggen drums, Trisha De Cuyper Jan Lapeire films: Sisters & Nightwatch Coproductie: Muziekcentrum De Bijloke Gent

Dimitri Verhulst (1972) werd geboren in Aalst. Hij wordt gezien als een van de grote schrijvers van de Lage Landen. Zijn werk verschijnt in meer dan twintig talen en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Van de klassieker De helaasheid der dingen werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht en het boek werd verfilmd en bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs. Met Godverdomse dagen op een godverdomse bol won hij de Libris Literatuurprijs. Van De laatkomer werden binnen een paar maanden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Ook dit boek wordt verfilmd, voor toneel bewerkt en over de hele wereld vertaald.

In 2014 verscheen zijn roman Kaddisj voor een kut. Verhulst was de schrijver van het Boekenweekgeschenk 2015, De zomer hou je ook niet tegen. Onlangs is bij Atlas Contact zijn nieuwste boek Het leven gezien van beneden verschenen.

Over Het leven gezien van beneden: ‘Het boek dwingt bewondering af door de swingende zinnen, de goedbekkende aforismen en humoristische gedachtekronkels.’ **** – NRC Handelsblad

TOO NOISY FISH
Too Noisy Fish is de ritmesectie van Flat Earth Society (binnenkort ook te zien in Paradox) die zijn eigen koers vaart. Hun grensverleggende songs krijgen body dankzij de meesterlijke bassist Kristof Roseeuw (Moker, RadioKukaOrkest, …) en drummer Teun Verbruggen (Jef Neve Trio, …). Bandleader en pianist Peter Vandenberghe (Flat Earth Society, Arno, Monsoon, Toots Thielemans, …) schreef alle composities op ‘Fast Easy Sick’, de rebelse, uitdagende maar ook poëtische nieuwe plaat van het trio. Die bulkt van de humor, improvisatie en zelfs pompende drum ’n bass grooves en absurde titels als ‘13 Potatoes’ en ‘Curly Wurly, Napoleon’ bevat.


Mathijs Leeuwis / Martijn Neggers: ‘Galibier’
Galibier is een serie van instrumentale muziek door pedal steel gitarist Mathijs Leeuwis. Gebaseerd op de grote wielerbergen, en de ploeterende fietsers die erop proberen te klimmen. Met deze stukken plaats Leeuwis zich duidelijk in de traditie van geluidsontwerpers als Daniel Lanois en BJ Cole.

Voor TiLT is Leeuwis de samenwerking aangegaan met schrijver Martijn Neggers, die bij elke berg uit de serie een verhaal heeft geschreven. Korte verhalen over gewone mensen die rond de betreffende berg wonen en linksom of rechtsom proberen boven zichzelf, de anderen om hen heen, of de berg waaraan ze aan de voet wonen uit te stijgen. Bij de een mislukt het, de ander haalt een klein pyrrusoverwinninkje.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply