Zapp4 – plays Nirvana

Zapp4 – plays Nirvana

vr 31 mrt 2017 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Zapp4-Nirvana-20door-20Zapp4-20Bruno-20Ferro-20Xavier-20da-20Silva

Zapp4-Nirvana-door-Bruno Ferro Xavier da Silva

Zapp4 is een begrip tot ver over de landsgrenzen. Het eigengereide strijkkwartet ontroert en laat menigeen in extase achter met zijn verrassende programma’s. Zijn laatste, zeer succesvolle cd We Suck Young Blood met bewerkingen van songs van Radiohead, resulteerde in een optreden voor de koning en koningin tijdens het Koningsdagconcert 2015.

Als Nevermind, het tweede album van grungeband Nirvana, in 1991 verschijnt, draaien de mannen van Zapp4 de plaat grijs. Hits als Smells like teen spirit, Come as you are en Lithium zijn gezamenlijk DNA geworden van de strijkers. In Nirvana door Zapp4 speelt het kwartet bewerkingen van deze stukken én van meer obscuur Nirvana-materiaal.

Waar Zapp4 bij Radiohead vooral de poëtische en lyrische kant van die muziek benadrukt, staan bij de bewerkingen van de nummers van Nirvana vooral de met distortion doordrenkte sound en het dynamische groepsgeluid centraal. Met de stevige rockgeluiden van Nirvana als basis, grooven en punken de mannen van Zapp4 als vanouds.

In dit concert hoort u Zapp4 in zijn meest oorspronkelijke vorm: twee violen, een altviool en een cello. Telefoon uit, oortjes open en laat u meevoeren door het meest recente repertoire.

Jasper le Clercq viool, Jeffrey Bruinsma viool, Oene van Geel altviool, Emile Visser cello

logo_jazzhelden-live

Oene van Geel is een #jazzheld !

Jazzhelden.nl is een nieuw initiatief van het Nederlandse Jazz Archief en vertelt Het verhaal van de Nederlandse Jazz… Op de site staan profielen van de meest gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Het biedt maar liefst 100 gefilmde portretten van Nederlandse jazzmusici. Op de site zie je bij “Jazzhelden Live waar jouw favoriete jazzheld binnenkort optreedt! Dus zeker een bezoekje waard.

Ga naar jazzhelden.nl en bekijk hier het uitgebreide VIDEO PORTRET van Oene van Geel! Wie is jouw favoriete 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply