Notenkrakers met gasten André van den Boogaart, Black Marble Selection, Boef en de Gelogeerde Aap, Proud of the South, Windup Space en meer …

Notenkrakers met gasten André van den Boogaart, Black Marble Selection, Boef en de Gelogeerde Aap, Proud of the South, Windup Space en meer …

do 16 feb 2017 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

poster Notenkrakers

De muzikale talkshow Notenkrakers behandelt op donderdag 16 februari zoals altijd een aantal actuele onderwerpen over muziek en de makers daarvan.

Hoe ‘proud’ kunnen we zijn op ‘the south’?
In de muzikale talkshow Notenkrakers, op donderdag 16 februari in Paradox, ontvangen presentatoren Marc en Paul Geerts o.a. projectcoördinator Teun van Irsel van het bandcoachingproject Proud Of The South. Waarom horen we toch zo weinig van de bands uit dat project? Verder zijn er interviews met o.a. The Black Marble Selection en het hiphopduo Boef en de Gelogeerde Aap. En natuurlijk staat er ook veel live muziek op het programma.

Proud of the South, het talentenprogramma van de zes grootste poppodia, werd drie jaar geleden met trompetgeschal gelanceerd. Maar de bands die afgelopen jaren aan het project hebben deelgenomen, kunnen nog geen potten breken. Tilburgse bands als Bradley’s Circus en Here Be Dragons bestaan zelfs niet eens meer. Wat is het probleem? Volgens Mezz-programmeur Steffi Blonk moet het traject naast de dagelijkse bezigheden worden ingepast en heeft daar niemand er echt tijd voor. Projectcoördinator Teun van Irsel van BKKC geeft toelichting in Notenkrakers.

Windup Space
In Breda is de Oosterhoutse band Windup Space een graag gezien gast op de podia. Nu is Tilburg aan de beurt. Grote kans dat het hier ook gaat lukken, want zanger/gitarist Menno van Marle, bassist Jesse Kwaks en drummer Steven van Marle weten met hun dynamische en melancholische sound het publiek moeiteloos in te pakken. Invloeden die te horen zijn op hun twee verschenen EP’s komen van onder meer Biffy Cluro, The Smashing Pumpkins, Brand New en Basement. De drie bandleden geven in Notenkrakers niet alleen tekst en uitleg, maar laten ook horen hoe dat klinkt.

Boef en de Gelogeerde Aap
Hun vorige cd Niet Hier verscheen alweer vier jaar geleden. Tijd dus voor een hernieuwde kennismaking met Boef en de Gelogeerde Aap, het hiphopduo waarachter Thomas Waterreus (Aap) en Tom Maas (Boef) schuilgaan. Binnenkort verschijnt de nieuwe EP van het tweetal, Tussen Kunst en Kitsch, maar eerst bewandelt Aap nog even zijn eigen pad. Samen met Tim van Dongen (Timmietex) maakte hij het carnavalsnummer Ligde Gij D’r Alaaf. Als Alaafterparty storten ze zich komende weken in het feestgedruis. Genoeg dus om over te praten met Boef en de Gelogeerde Aap.

The Black Marble Selection
De Tilburgse band The Black Marble Selection ging in 2013 gierend uit de startblokken, met onder andere optredens bij DWDD en verschillende festivals. Het debuut Under Her Spell werd twee jaar geleden enthousiast ontvangen. Nadat zanger Jean-Paul Lilipaly eind 2015 de band verliet, gingen de overige bandleden niet bij de pakken neerzitten. Integendeel. Ze doken met Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd) meteen de studio in. Het resultaat is Greener Than The Other Side, hun tweede cd, die eind februari verschijnt. De songs daarop klinken evenwichtiger, maar zijn nog altijd diep geworteld in de jaren zestig. In Notenkrakers blikken de bandleden terug, maar kijken ze vooral naar de toekomst. Met een optreden van zanger/gitarist Erik Bus.

André van den Boogaart
Twee albums heeft muzikant en liedjesschrijver André van den Boogaart inmiddels uitgebracht. Maar hij wil meer. Daarom is hij bij Voor De Kunst gestart met een heuse crowdfundactie. Hij heeft een nieuwe band (de Tornado’s) en een nieuw repertoire, met daarin invloeden van surf, blues, rock, wals en country. Dat klinkt nogal Amerikaans, toch is zijn voornaamste missie om Brabant, en in het bijzonder de Brabantse taal goed op de kaart te zetten. Hoe? Dat legt hij uit in Notenkrakers. Maar zonder muziek kan hij niet, dus zal André van den Boogaart ook het podium van Paradox beklimmen.

Everything…
In het vaste programmaonderdeel ‘Everything You Always Wanted To Know About…’ geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast! Kortom wederom een boeiende editie van een gratis toegankelijke Notenkrakers!

Notenkrakers vindt plaats op 16 februari in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina:
www.facebook.com/notenkrakerstilburg

De organisatie is in handen van cultureel organisatiebureau EefEvents.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply