Notenkrakers – een muzikale talkshow over “De Liefde voor Muziek”

Notenkrakers – een muzikale talkshow over “De Liefde voor Muziek”

actualiteit, infotainment, singer-songwriter do 14 dec 2017 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Simon-Keats-foto-Marieke-Duijsters

De muzikale talkshow Notenkrakers, op donderdag 14 december in Paradox, staat deze keer in het teken van de liefde voor muziek en het zoeken van verbinding. Verbinding tussen muzikant en publiek, maar ook verbinding tussen liefhebbers en professionals. De presentatoren Marc en Paul Geerts praten met de mensen achter initiatieven als Gig City en het Muzikanten Belangen Collectief, en met gedreven, gepassioneerde muzikanten. Uiteraard is er ook weer volop ruimte voor live muziek.

In een ver verleden kende Tilburg de MuziekKantenWinkel, een stichting die zich inzette voor professionalisering van de popmuziek, onderlinge contacten tussen muzikanten, goede oefenruimtes en meer zaken waar muzikanten baat bij hadden. Met het verdwijnen van die organisatie waren musici opnieuw op zichzelf aangewezen, moesten zij hun eigen pad weer zien te vinden in het, al dan niet professionele, muzikale bestaan. Daarin is echter weer een kentering gekomen met het ontstaan van MBC (Muzikanten Belangen Collectief) en Gig City. Waar MBC zich inzet voor professionals, wil Gig City een verbinding zijn tussen muziekliefhebbers en professionals met Nederlands muziektalent. Wat betekent dit in de praktijk? Lukt het Gig City die verbinding tot stand te brengen? En wat is bijvoorbeeld de invloed van MBC op het muzikale beleid van de gemeente Tilburg? Beide organisaties schuiven aan bij Notenkrakers. Vraag is dan uiteraard of er contact is tussen die twee.

Van Kik tot Keats
Tilburger Paul Zoontjens is niet alleen toetsenman van The Kik, onder de naam Simon Keats treedt hij ook solo op. Dit voorjaar verscheen Space, opvolger van het in 2010 verschenen Time. Op beide albums krijgt zijn voorliefde voor Amerikaanse folk en rootsrock de ruimte. “Mijn wortels liggen bij artiesten die het ambacht hoog in het vaandel hebben, die de spiegel van hun generatie zijn”, zegt Paul. Dat is ook het idee achter The Simon Keats Show, een talkshow waarin hij Nederlandse artiesten aan de tand voelt. Druk baasje kortom, die Paul Zoontjens. Zeker nu ook weer een nieuwe cd van The Kik (Hertaalt!) verschenen is. Toch heeft hij aan de vooravond van een theatertournee met The Kik tijd gemaakt om als Simon Keats op te treden bij Notenkrakers. Op het podium van Paradox belicht hij zijn liefde voor muziek.

New York vermoedt iets…

De Stad Vermoedt Iets is alweer het vijfde soloalbum van Pieter Bon, in een ver verleden zanger van MAM. Kruiste hij op zijn vorig album International Drive nog de degens met gitarist John Nuyten, dit keer heeft hij samengewerkt met producer, bassist, gitarist en componist Jan Bijlsma (Vengeance/The Last Element). Voor de teksten putte Bon inspiratie uit zijn regelmatige bezoekjes aan New York, de stad die het decor vormt van de clip bij de titelsong. Steden hebben sowieso zijn aandacht. “Hoe kun je van een stad een leefbare omgeving maken zonder mensen tekort te doen”, vraagt hij zich hardop af. Op de De Stad Vermoedt Iets geeft hij geen antwoord op die vraag. Wel bieden de op rock geënte songs genoeg inspiratie. Hoe? Dat vertelt Pieter Bon in Notenkrakers.

Liseth timmert aan de weg
Een laatbloeier, dat is ze. Pas een dikke twee jaar geleden debuteerde Liseth Horsten, 48 inmiddels, met het album Kites and Traffic Lights. Sindsdien timmert de zangeres, die in een ver verleden een studie volgde aan de Rock Academie, keihard aan de weg. Ze treedt niet alleen regelmatig op, maar is ook één van de initiatiefnemers van MBC (Muzikanten Belangen Collectief). Heeft ze een dergelijke organisatie in haar jonge jaren gemist? En hoe ziet haar eigen muzikale toekomst eruit?

Muzikaal Multimediaal Minicollege
Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden sluit zoals gewoonlijk de avond af met een bijzonder muzikaal multimediaal minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Notenkrakers vindt plaats op 14 december in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina: www.facebook.com/notenkrakerstilburg

De organisatie is in handen van cultureel organisatiebureau EefEvents.

 

 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply