Notenkrakers – een muzikale talkshow: “Er zit muziek in het politieke debat”

Notenkrakers – een muzikale talkshow: “Er zit muziek in het politieke debat”

infotainment do 1 mrt 2018 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

logo Notenkrakers

De muzikale talkshow Notenkrakers, op donderdag 1 maart in Paradox, staat deze keer in het teken van de naderende gemeenteraadsverkiezingen. De vaste presentatoren Marc en Paul Geerts mogen zich die avond ook bewijzen als debatleiders. Zeker acht politieke partijen hebben hun komst naar Paradox toegezegd en mogen zich uitspreken over onder meer de plaats die (regionale) popmuziek voor hen heeft op de culturele agenda, de infrastructuur (studio’s, oefenruimtes, podia), het makersfonds en de festivals. Behalve voor het gesproken woord is er natuurlijk ook volop ruimte voor (live) muziek.

Regionale popmuziek en politiek. Vertegenwoordigers van SP, CDA, PvdA, Voor Tilburg, LST, Groen Links, VVD en D66 gaan met elkaar het debat aan over de huidige stand van zaken en plannen voor de toekomst. Een vraag die zeker aan bod zal komen, is of Tilburg wel genoeg investeert in regionale popmuziek. Of staart de politiek zich juist blind op grote evenementen die Tilburg op de kaart zouden moeten zetten? De kandidaat-raadsleden krijgen de gelegenheid zich voor te stellen, waarna ze in drietallen met elkaar in debat gaan. Ook het publiek mag aan het debat deelnemen.

Roadburn
Een evenement dat zijn waarde voor Tilburg inmiddels wel bewezen heeft, is Roadburn. Het toonaangevende festival voor stonerrock, doommetal en donkere psychedelica, dit jaar van 19 tot en met 22 april, trekt al jaren bezoekers uit heel de wereld. Programmeur Joep Smeets van 013 blikt vooruit naar de twintigste editie. Dat doet hij samen met Walter Hoeijmakers, die in de jaren negentig aan de wieg stond van het festival. “We hebben er wel eens over gedacht om Roadburn groter te laten worden”, zei hij een paar jaar geleden tegen een interviewer van internetmagazine Vice. “Maar ik zou dat niet aankunnen. Roadburn is zo’n weerspiegeling van mijn hart en ziel. Dit is al zwaar genoeg voor me om te doen. Ik ben bang dat als het groter wordt, ik dat niet aankan.”

WomensPoetryProject
Poëzie en muziek gaan samen in het WomensPoetryProject van John Nuyten (gitaar) en Marleen Achten. Van Rabia el Basri tot Makhosazana Xaba, centraal staan tien vrouwen die hun mening, leven, omgeving en tijd in gedichten hebben beschreven. Deze gedichten zijn als liedtekst gebruikt. Initiator John Nuyten geeft tekst en uitleg bij twee gedichten. Nuyten (MAM) maakte eerder met Lizet van Beek het programma Stemmen Uit De Loopgraven, over de Eerste Wereldoorlog. Marleen Achten speelde onder meer hoofdrollen in de musicalshows Go Sarah Go en Cinemania.

Liefs uit Tilburg
Liefs uit Tilburg is een muzikaal project van Joosje Jochems en Wessel Maas, die eerder als Dear Adam op het podium van Notenkrakers te zien waren. Om tegenwicht te bieden aan onvrede en onzekerheid, zijn ze voor Liefs uit Tilburg op zoek gegaan naar mooie verhalen over de liefde. Door die verhalen hebben ze zich laten inspireren bij het schrijven een aantal songs. Hoe? Daarover vertellen ze in Notenkrakers. Daarnaast spelen ze ook enkele nummers.

Muzikaal Multimediaal Minicollege
Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden sluit zoals gewoonlijk de avond af met een bijzonder muzikaal multimediaal minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Notenkrakers vindt plaats op 1 maart in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina: www.facebook.com/notenkrakerstilburg

De organisatie is in handen van cultureel organisatiebureau EefEvents.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply