Notenkrakers – een muzikale talkshow ft. Anne van Dam, Iris Siemons, Timmietex, Gert Gering, Popronde 2017, Extase 3.0 en meer ….

Notenkrakers – een muzikale talkshow ft. Anne van Dam, Iris Siemons, Timmietex, Gert Gering, Popronde 2017, Extase 3.0 en meer ….

actualiteit, infotainment do 21 sep 2017 - entree gratis - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Notenkrakers – een muzikale talkshow

Nieuw seizoen Notenkrakers boordevol muziek

Het nieuwe seizoen van de muzikale talkshow Notenkrakers wordt op donderdag 21 september in Paradox afgetrapt met een programma dat klinkt als een klok. Zo ontvangen presentatoren Marc en Paul Geerts o.a. Gert Gering, de muziekprogrammeur van Theaters Tilburg, en Jeroen Lammers, de man die het zieltogende Extase weer nieuw leven gaat inblazen. Maar de focus ligt in deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen vooral op muzikanten. Marc en Paul krijgen een keur van artiesten op hun podium.

Anne van Damme
Zo is er een optreden van Anne van Damme. Haar wortels liggen in Zeeuws-Vlaanderen, maar Anne bleef na haar afstuderen aan de Rockacademie fijn in Tilburg wonen. Van het platteland naar de stad: van het ene uiterste naar het andere. Ook in haar muziek zitten die tegenstellingen: pittige, akoestische popsongs afgewisseld met kleine, intieme nummers en een krachtige, maar breekbare stem. Het valt te beluisteren op de EP June uit 2016. De grote vraag is natuurlijk: hoe nu verder? In Notenkrakers zal ze die vraag beantwoorden.

Iris Siemons wil de wereld veroveren
Paul en Marc Geerts ontvangen nóg een zangeres. Iris Siemons is singer-songwriter, moeder en werkzaam als slaapwacht in de woonbegeleiding psychiatrie. In januari gaat Iris de studio in voor haar debuut-EP met zes eigen liedjes, die zullen worden geproduceerd door Martijn Groeneveld (ook producer van o.a. Blaudzun en Dotan). Iris is ambitieus: ze wil via internet met haar songs de gehele wereld gaan bereiken en werkt samen met Anna Oosterling (betrokken bij o.a. Chef’s Special en Typhoon) aan een marketing-communicatiestappenplan. Ze is er inmiddels achter dat het veel meer voeten in de aarde heeft dan ze in eerste instantie dacht, maar ze laat zich daardoor niet ontmoedigen: “Ik ga mijn doel zeker nastreven, maar het wordt een meerjarenplan, te beginnen met Engels oefenen!”

Timmietex wordt een grote jongen
De naam dekte de lading niet meer, dus zette de Tilburgse rapper Tim van Dongen zijn artiestennaam Timmietex bij het grof vuil. Begin deze zomer verscheen Linnen Deken$, de eerste single onder zijn nieuwe naam Timm. In vergelijking met zijn oude werk klinkt het nummer opvallend donker. In Notenkrakers geeft Timm tekst en uitleg bij de opvallende metamorfose.

De grenzen verkennen van theater, dance, pop, klassiek en jazz
Liefde voor muziek is ook de grootste drijfveer van Gert Gering. Zijn loopbaan in een notendop: Atak in Enschede, Doornroosje in Nijmegen en 013 in Tilburg. Als programmeur heeft Gert Gering zijn sporen in het popcircuit meer dan verdiend. Sinds 2014 is hij muziekprogrammeur bij Theaters Tilburg. Daar onderzoekt hij ogenschijnlijk de grenzen van theater, dance, pop, klassiek en jazz. In Notenkrakers vertelt hij over zijn visie op het vak, over mislukkingen, maar vooral over kansen.

Popronde Tilburg op 27 locaties
Op 13 oktober strijkt het circus van de Popronde weer neer in Tilburg. Op minstens 27 verschillende locaties in de stad spelen die avond 42 bands uit het hele land, behalve dan uit Tilburg. De Tilburgse bands en artiesten spelen weer in andere steden, want zo is de opzet van de Popronde. Een drijvende kracht achter de Tilburgse popronde is Jasper Martens. Hij komt praten over het organisatorisch monster wat de Popronde is. Heeft hij op 13 oktober wel genoeg aan twee benen?

Een nieuw leven voor Extase
Al een paar keer dood verklaard, maar nooit begraven: café Extase. In de jaren zeventig en tachtig hingen ze er elk weekend met de benen buiten, maar de laatste decennia worstelt Extase om het hoofd boven water te houden. Dat gebeurt met wisselend succes. Dansavonden en optredens in het zaaltje achter het café werken dan weer wel, dan weer niet. De nieuwe eigenaar Jeroen Lammers zet in op 300 verschillende bieren en voormalig eigenaar Jerry Kepers verzorgt het grootste deel van de muzikale programmering. Gaat het met twee kapiteins op het schip eindelijk wél lukken? Jeroen mag het zeggen.

Everything…
In het vaste programmaonderdeel ‘Everything You Always Wanted To Know About…’ geeft Notenkrakers’ eigen popdeskundige John van Uden een audiovisueel minicollege. Het onderwerp is een verrassing, maar dat het weer leuk en leerzaam wordt, dat staat vast!

Notenkrakers vindt plaats op 21 september in muziekpodium Paradox, Telegraafstraat 62 in Tilburg. Het programma begint om 20.30 uur (deuren open: 19.30 uur) en de entree is gratis. Meer informatie op de Notenkrakers-Facebookpagina: www.facebook.com/notenkrakerstilburg

De organisatie is in handen van cultureel organisatiebureau EefEvents.

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply