Oded Tzur Quartet (NY) ft. Nitai Hershkovits, Petros Klampanis, Ziv Ravitz

Oded Tzur Quartet (NY) ft. Nitai Hershkovits, Petros Klampanis, Ziv Ravitz

wo 15 feb 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Oded Tzur Quartet

Paradox ontvangt een wereldgroep! De in New York residerende Israëlische tenorsaxofonist Oded Tzur brengt zijn Quartet mee. En met wat een bezetting! Vier topmusici die vooral uitblinken in timing, ritme, techniek, muzikaliteit. Allen zijn exponenten van een briljante generatie Israëlische muzikanten die vanuit NYC opereert (Nitai Hershkovits en Ziv Ravitz waren in het verleden o.a. de sidemen van Avishai Cohen). Zij speelden al diverse keren in Paradox, ook met hun eigen groepen en een verdere introductie is eigenlijk overbodig.

Oded Tzur ontwikkelde een eigen saxofoonstijl, die hij in India oppikte, waar hij een tijdje leefde en musiceerde, die invloeden zijn ook te horen op het nieuwe album. De muziek is intimistisch, meditatief, maar toch heel melodieus, maar bovenal duiken daar invloeden uit de moderne jazz op..

De in New York residerende Griekse bassist/componist Petros Klampanis wordt beschouwd als een van de meest fantasierijke componisten van zijn generatie. Zijn werk combineert de ritmes en structuren uit zijn Griekse muzikale achtergrond met de jazztraditie, alsmede met de gevoeligheid en klanken van klassieke muziek. Zijn recente album “Minor Dispute” ontving wereldwijd lyrische recensies: Hij was onlangs nog in Nederland in het trio met de uitmuntende gitarist Gilad Hekselman.

Oded Tzur tenorsax, Nitai Hershkovits piano, Petros Klampanis bas, Ziv Ravitz drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply