Oene van Geel & Mark Haanstra / Bitch ‘n’ Monk (UK) – album presentatie “Shapes of Time”

Oene van Geel & Mark Haanstra / Bitch ‘n’ Monk (UK) – album presentatie “Shapes of Time”

ethnic & folk music, Improvisation, Jazz, modern creative, roots vr 23 mrt 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mark & Oene foto Veenstra Visueel

Op 19 maart 2018 verschijnt het debuutalbum Shapes of Time van Mark Haanstra & Oene van Geel. De traditie gasten uit te nodigen bij hun concerten wordt in ere gehouden: het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ’n Monk zal tijdens de release-tour een set voor haar rekening nemen.

“Na al die jaren hebben de heren aan een likje telepathie genoeg” – ― Eddy Determeyer, Draai om je oren

Mark Haanstra & Oene van Geel
Oene van Geel en Mark Haanstra delen een muzikale geschiedenis van meer dan twintig jaar. Door de meest uiteenlopende muziek samen te spelen -van jazz tot klassiek en van Indiase muziek tot pop- ontwikkelden zij een verrassend eigen idioom dat zich het beste laat omschrijven als elektro-akoestische kamermuziek. Met altviool en basgitaar bereiken zij een maximaal contrast in de kleinst mogelijke band.

Op 19 maart 2018 verschijnt bij Zennez Records het debuutalbum Shapes of Time, een bijzondere uitgave in samenwerking met beeldmaker Udo Prinsen en met bijdragen van (blaas)gitarist Raphael Vanoli. Het album wordt gepresenteerd in een reeks concerten samen met het eigenzinnige Brits-Colombiaanse duo Bitch ‘n Monk.

Bitch ‘n’ Monk
Voor dit concert hebben ze versterking gezocht van een eveneens zeer avontuurlijk duo: Bitch ‘n’ Monk. Mark en Oene zijn grote bewonderaars van dit duo en organiseerden een korte Nederlandse tournee waarin ze als 2 duo’s, maar ook met elkaar aan het werk gaan. Bitch ‘n’ Monk bestaat uit de Engelse vocaliste en gitariste Heidi Heidelberg en de Colombiaanse fluitist Mauricio Velasierra. Zij vinden iedere keer het wiel opnieuw uit met hun unieke mix van jazz, metal, prog, beatbox en scat. Hun gebruik van een arsenaal aan electronica, gadgets en loopstations zorgt voor een uitzinnig muzikaal spektakel wat met niets te vergelijken is.

www.markoene.nl
www.facebook.com/markoene
www.instagram.com/markhaanstraoenevangeel

 

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply