Openingsconcert MAKE IT: Gilad Hekselman´s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA)

Openingsconcert MAKE IT: Gilad Hekselman´s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA)

actualiteit, big ensemble, Improvisation, Jazz, Jazzworkshop, jeugd, modern contemporary, modern creative, Modern European, Speciaal, Vocal Jazz vr 21 sep 2018 - entree €15.00 - €35.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

logo MAKE IT

MAKE IT is een kersvers jong en nieuw jazzfestival. De eerste editie vindt plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 op verschillende plekken in Tilburg. Meer info over het festival: http://makeitjazz.nl

Er zijn diverse kaarten te koop via deze website: passepartout €35 (vrijdag 21 & 22 september) – dagkaart vrijdag €15 – dagkaart FHK studenten – €5 (vrijdag als zaterdag)

OPENINGSCONCERT
De eerste editie van het nieuwe Tilburgse jazzfestival MAKE IT kan niet beter van start gaan met een openingsconcert van Gilad Hekselman´s ZuperOctave ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA). Met recht een internationaal supertrio waarin 3 supertalenten mogen excelleren. Na afloop van dit concert is er een gratis toegankelijke afterparty in Paradox tot in de kleine uurtjes met een live jamsession en DJ die ons voorziet van lekkere swingende plaatjes.

JAZZRONDE
We kennen al jaren de POPRONDE waarbij een selectie van popbands op verschillende dagen diverse steden in Nederland aandoet. Vanaf vrijdag 21 september 2018 kennen we nu ook de JAZZRONDE waarbij er door heel Tilburg in diverse horecagelegenheden, kroegen, cafés en kleine podia live jazz te beluisteren is. Deze optredens zijn gratis te bezoeken en dit is misschien wel een pilot voor meerdere JAZZRONDEs verspreid door het land.

MAKE IT in Theaters Tilburg
Zaterdag 22 september is in Theaters Tilburg een uitgebreid jazzprogramma in drie zalen met meerdere acts waarin plaats is voor aanstormend talent, maar ook jonge musici naast hun leermeesters. De hoofdacts van het festival zullen plaatsvinden in de Schouwburg, de grootste jazztalenten zijn te zien in de Studiozaal en Jeroen van Vliet is curator van de intieme Audax-Zaal. Hier zal hij zijn visie op de toekomst programmeren. Voor volledige line-up, check: programmering.

Gilad Hekselman

GILAD HEKSELMAN’S ZUPEROCTAVE ft. Aaron Parks & Kendrick Scott (USA) 
Gilad Hekselman is een Israëlisch wonderkind. Kenners fluisteren al dat hij Pat Metheny’s natuurlijke opvolger is. Zijn sublieme gitaarspel uit zich in een voorliefde voor dramatische expressie en lyrische composities die bol staan van atmosferische geluidslandschappen en subtiele Afrikaanse invloeden. Hij heeft sinds 2004 zijn thuisbasis in New York, waar hij zich in kijker speelde van Amerikaanse collega’s als Chris Potter, Esperanza Spalding, John Scofield, Tigran Hamasyan en Avishai Cohen.

ZuperOctave
ZuperOctave is het nieuwste project van gitarist Gilad Hekselman, Aaron Parks en Kendrick Scott. Deze drie musici veroveren de wereld vanuit Brooklyn, New York. ZuperOctave gebruikt karakteristieke elektronische instrumenten zoals Fender Rhodes, synthesizers en drumpads om verrassende, energieke composities te creëren met verbluffende precisie en samenwerking.

Aaron Parks
Pianist Aaron Parks, bekend als sideman met Kurt Rosenwinkel, Christian Scott, Terence Blanchard en Joshua Redman, maakt deel uit van een nieuwe generatie jazzmuzikanten die niet bang zijn om buiten de lijnen te kleuren. Parks speelt jazz met de dynamische textuur van hedendaags alternatief rock, elektronica en hiphop, met subtiliteit in zowel compositie als improvisatie. Hij won vele prijzen en brengt zijn platen uit op Nonesuch, Blue Note en het gerenommeerde platenlabel ECM.

Kendrick Scott
Een Berklee alumnus met een aanzienlijke lijst onderscheidingen, drummer Kendrick Scott is als sideman op platen verschenen met Pat Metheny, John Patitucci, Kenny Garrett, Dianne Reeves, Terence Blanchard en Robert Glasper om er maar een paar te noemen. Om nog maar te zwijgen van zijn bijdrage aan filmsoundtracks van de legendarische regisseur Spike Lee. Kendrick Scott is een van de heldere sterren in een ongelooflijk getalenteerde groep jonge drummers van vandaag.

Gilad Hekselman gitaar,  Aaron Parks piano, Kendrick Scott drums

QUOTES FROM THE PRESS
Gilad Hekselman:
“….Hekselman bracht zijn solo naar een hoogtepunt terwijl hij ingewikkelde akkoorden met uitgebreide harmonie speelde. Na twee minuten begon het publiek te schreeuwen.”
— Ben Ratliff, New York Times

“Gilad Hekselman heeft zichzelf grofweg geplaatst in de rij van Pat Metheny en Kurt Rosenwinkel, met een warme en zuivere gitaartoon, heldere verwoording, gestoorde uitgebreide ideeën van improvisatie…”
— Ben Ratliff, New York Times

“Hekselman is een subtiele speler die de spotlight richt met smaakvolle bewegingen. Hij zoekt naar buitenzinnige lijnen en vindt ze vaak… Hekselman schreeuwt niet om aandacht. Zijn spel is echter nogal overtuigend.”
— Karl Stark, Philadelphia Inquirer

Aaron Parks:
“Everything is in this mix: classical influence, bop-based grooves, rock attitude, film-score drama and hip-hop textures”
– Boston Globe

Kendrick Scott:
“Kendrick is a true artist of the highest order. Not bound by the conventional wisdom of the music world. I’ve noticed that he never says why, but rather why not. He is exactly what the music world needs: someone with the vision and courage to press forward and expand the world of music. I am blessed to have him around and look forward to seeing what he does every time we play.”
– Terence Blanchard

Soort ticket Prijs Plaatsen
Passe-partout 21 & 22 september €35.00
Standaardticket 21 september €15.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply