paraBIEBop – Jef Neve & Stefan Hertmans (B)

paraBIEBop – Jef Neve & Stefan Hertmans (B)

Improvisation, Jazz, literair, paraBIEBop, poetry wo 14 mrt 2018 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal op en 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Stefan & Jef

paraBIEBop is een initiatief van Bibliotheek Midden Brabant en Paradox. Het biedt een serie evenementen met een mix van Jazz en Literatuur. paraBIEBop is MEER dan een concert en ook MEER dan een presentatie of lezing. Het is … paraBIEBop! Ook deze keer staat er weer een bijzondere combinatie op het podium. Het duo Jef Neve / Stefan Hertmans was een groot succes op het Literatuurfestival BRU.TAAL (Brugge). Deze voorstelling was in no-time uitverkocht en dat is logisch want zowel Jeff Neve als Stefan Hertmans zijn grootheden bij onze zuiderburen.

Ook in Nederland is Hertmans geen onbekende. In 2014 ontving hij de Ako Literatuurprijs voor zijn oorlogsroman ‘Oorlog en terpentijn’ en in Tilburg in 2017 de E. du Perronprijs voor zijn roman ‘De bekeerlinge’. Jef Neve was al diverse keren in Paradox, zowel solo, met zijn trio en met zijn grote project ‘Sons of The New World’, waarbij 8 musici op het podium stonden.

Pianist Jef Neve en auteur Stefan Hertmans weten elkaars werk al jaren te waarderen. Eind 2016 kruisten hun paden in Kuala Lumpur, waar ze een duo-improvisatie presenteerden in een stemmige jazz club. Stefan Hertmans bracht een selectie van teksten terwijl Jef Neve op de piano improviseerde. Beiden bleken aan elkaar gewaagd. Ze zijn dan ook niet de minste. Oorlog en Terpentijn van Stefan Hertmans bleek een instant classic met lof tot in de bovenste ranking van The New York Times. De Bekeerlinge schoot meteen na publicatie naar de top van de lezerslijsten. Hertmans put voor dit programma uit Oorlog en Terpentijn en uit zijn poëzie. Jef Neve is een van de bekendste Belgische jazzmusici van het moment. Hij lanceerde net het nieuwe album Spirit Control. Een unieke klik in een intieme setting en een Nederlandse primeur.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply