Paradoxaal Vocaal – Muzekoor en gastkoren Måndag & Cantilare

Paradoxaal Vocaal – Muzekoor en gastkoren Måndag & Cantilare

big ensemble, klassiek, Vocal Jazz zo 25 feb 2018 - kinderen tot 12 jaar gratis entree - entree €8.00 - aanvang 15:00 zaal open 14:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook


Muzekoor o.l.v. Peter van Meel

November 2013 was de eerste editie van een zeer geslaagd korenevenement in Paradox, inmiddels zijn we toe aan de vijfde editie van Paradoxaal Vocaal. Kinderen tot 12 jaar hebben voor deze middag gratis entree.

Paradoxaal Vocaal is een initiatief van het bekende Tilburgse Muzekoor. Dit koor is ongetwijfeld een van de beste koren uit Tilburg en staat onder leiding van Peter van Meel. Al meer dan 25 jaar is hij de zeer eigenzinnige koorleider van het Muzekoor wat niet alleen zingt maar ook “performed” om de sfeer en betekenis van de muziek uit te dragen met net iets meer dan alleen de stem.

De formule van deze middag is dat -naast het Muzekoor- ook andere koren laten horen wat ze in huis hebben. Voor deze PARADOXAAL VOCAAL worden nog 2 andere kwaliteitskoren uitgenodigd.

Cantilare
Tilburgs Vrouwenkoor Cantilare is in januari 2004 opgericht. Het koor staat onder leiding van Herma Timmer en bestaat uit 17 leden. Het repertoire is breed met een groeiende voorkeur voor uitdagende en bijzondere stukken van eigentijdse componisten.
Een nieuw vrouwenensemble in Tilburg,

Måndag 
Dit koor is opgericht in 2016, o.l.v. Peter Cornelissen zingt een gevarieerd programma. Liederen uit de Renaissance, traditionele liederen uit de Balkan, maar ook een body percussion.

Muzekoor
Het Muzekoor sluit de middag af. Dit theaterkoor o.l.v. Peter van Meel vervat de zang – als het maar even kan – in een theatrale context. Omdat iedereen de liederen van buiten kent, kunnen we het ons permitteren om zonder partituren te zingen; dat geeft vrijheid. Onze voorkeuren: Barok, klassiek, romantiek, impressionisme, balkanmuziek, en ….. Arvo Pärt natuurlijk.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply