Anderson -Bennink – Glerum – Van Kemenade

Anderson -Bennink – Glerum – Van Kemenade

avant-garde, Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative vr 31 mei 2019 - entree €13.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

ANDERSON-BENNINK-GLERUM-VAN-KEMENADE

Het laatste concert van deze groep op 19 januari 2018 in Paradox was een juweeltje waarbij het speelplezier van het podium afspatte! Paul van Kemenade’s paradepaardje is de absolute internationale droomgroep met -naast Paul zelf- de Amerikaanse trombonist Ray Anderson. Maar ook de andere twee leden van het ensemble zijn “hors categorie”. Altsaxofonist Paul van Kemenade, contrabassist Ernst Glerum en drummer Han Bennink hebben niet voor niets ieder voor zich de Boy Edgar Prijs gewonnen.De Amerikaanse trombonist en vijfvoudig Downbeat Critics Poll-winnaar Ray Anderson voelt zich op zijn gemak bij zijn Nederlandse zielsverwanten. Moeiteloos switcht dit kwartet van opgewekte swing tot pittige Cubaanse grooves en broeierige ballads.

De Amerikaanse trombonist Ray Anderson is een expressieve blazer die de oude en nieuwe tradities van Chicago en New Orleans in zich verenigt. Bassist (en pianist) Ernst Glerum staat er bekend om dat hij melodie en stuwende ritmiek op onnavolgbare wijze weet te verbinden. Drummer Han Bennink, net als Glerum lid van het ICP Orkest, is meer dan 45 jaar het internationale uithangbord van de Nederlandse geïmproviseerde muziek omdat hij behalve een prikkelende improvisator ook een onbedaarlijke swinger is.

De Volkskrant:
“Het internationale kwintet van Van Kemenade is een klasseband die eigenlijk alles bezit wat je hoopt te horen tijdens een jazzconcert. Boeiende composities, badderend in historie, enorme persoonlijkheden, en vooral: een lenigheid van hier tot Tokio. Soms hoorde je een compleet orkest van Charles Mingus en vervolgens een wervelend Charlie Parker thema dat weggleed in vrije improvisatie.” (Tim Sprangers, De Volkskrant)

Paul van Kemenade altsax Ray Anderson trombone Ernst Glerum bas Han Bennink slagwerk

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15.00
Parapas €13.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply