Philippe Lemm Trio (USA)

Philippe Lemm Trio (USA)

Improvisation, Jazz, jeugd, modern contemporary, modern creative wo 10 okt 2018 - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Philippe-Lemm Trio

Wegens groot succes in 2016 dit seizoen geprolongeerd: een eigentijds New Yorks trio dat boeit, verrast en inspireert. De van oorsprong Amsterdamse drummer Philippe Lemm kennen we nog uit de bands van Susanne Alt, Saskia Laroo en meer internationaal: Amina Figarova en Grammy-winnaar Donny McCaslin. Hij leidde in Nederland zijn een eigen band Wazabe. Na zijn Amsterdamse conservatoriumtijd vertrok hij 7 jaar gelden naar New York om een masterstudie te volgen op de Manhattan School of Music.

Inmiddels is deze afgerond en mag Lemm zich de eerste Nederlandse slagwerker noemen die daar zijn titel haalde. Op de Manhattan School of Music ontstond ook zijn eigen pianotrio waarmee hij ook regelmatig in Nederland tourt. Naast Philippe bestaat het trio uit pianist Angelo Di Loreto en contrabassist Jeff Koch. In 2016 brachten zij een album uit getiteld “New Amsterdam”. Nu presenteren zij een nieuw album “City Birds”. Tijdens het beluisteren voel je de energie en urgentie van een grote stad als New York, met lyrische composities die geworteld zijn in jazz en beïnvloed door klassiek en rock.

In 2015 won het Philippe Lemm Trio in België de Eerste Prijs van het OPEK B-Jazz International Contest en werd Lemm winnaar als de Beste Solist. Als gevolg daarvan tourt de groep ook intensief bij onze zuiderburen.

Philippe Lemm drums, Angelo Di Loreto piano, Jeff Koch contrabas

“Subtiel, krachtig en eigenzinnig. Drummer Phillippe Lemm heeft in New York zijn geluid gevonden! Een geluid dat naar meer smaakt.“
– Radio 6

 

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €13.00
Parapas €10.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply