Pitch Plot 4 ft. James Cammack (US)

Pitch Plot 4 ft. James Cammack (US)

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European vr 23 feb 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Pitch Plot 4

In 2014 vormde een van dè jazz fluitisten van nu, Jeroen Pek, PITCH PLOT 4. Een internationale top bezetting met pianist Tony Roe (NL/ANT), drummer Onno Witte (NL) en bassist James Cammack (USA), reeds 35 jaar een van de vaste krachten in de band van piano legende Ahmad Jamal.

Al snel werd PITCH PLOT 4 een ‘working band’ die toerde in Europa en de USA. In mei 2016 bracht PITCH PLOT 4 de live CD: “Big Eyebrow” (ZenneZ Records) uit. Momenteel werkt de band aan een drieluik van de twee EP’s en een CD. In samenhang met de geplande voorjaars-, zomer- en najaar tournees, zullen deze verspreid over 2018 verschijnen. Medio februari 2018 komt de eerste EP uit.

Het repertoire, geschreven door alle leden van dit kwartet, is sterk geïnspireerd door de creatieve explosie in de jaren ’70. De zeldzame muzikale- en persoonlijke onderlinge ‘klik’ is de basis van wat PITCH PLOT 4 zo uniek maakt. Een ‘klik’ met plezier, onderling respect, openheid en nieuwsgierigheid als belangrijkste ingrediënten, resulteert in buitengewoon energiek en dynamisch spel. Een chemie die de sleutel naar het hart van de luisteraar is gebleken.

Meest opvallend van Pitch Plot 4 is aanwezigheid van de New Yorkse bassist James Cammack. Samen met drummer Idris Muhammed en percussionist Manolo Badrena (Weather Report) maakte hij 30 jaar deel uit van de ritmesectie van piano legende Ahmad Jamal. Daarnaast speelde hij o.a. met de Afrikaanse superster Youssou n’Dour (‘Return to Goree’ film project), gitarist Larry Coryell, saxofonist George Coleman and saxofonist/fluitist Yusef Lateef. Pitch Plot 4 is de eerste Europese ‘working band’ waarin hij participeert.

Met als thuisbases Nederland en Frankrijk, wordt Jeroen Pek door zijn volstrekt eigen ‘stem’ internationaal gezien als een van de jazz fluitisten van vandaag.  Als componist is hij tweemaal genomineerd voor de Composition Award van het prestigieuze Thelonious Monk Institute of Jazz (Washington DC).

Drummer Onno Witte is in Tilburg misschien wel de bekendste musicus van het kwartet. Hij geeft les op het Tilburgse conservatorium, Hij was actief in bands als Onno Witte’s Wildcard, Medicamento, Randal Corsen’s Cross Currents en WO-IV en staat bekend om zijn virtuositeit en melodische creativiteit.

De pianist/componist Christian Pabst is onlangs vervangen door Tony Roe. Deze toetsenist is vooral bekend als de motor van het bijzondere pianotrio Tin Men and the Telephone. Het trio zette de jazzwereld op zijn kop, door via apps het publiek bij een concert te betrekken. Maar deze muzikale duizendpoot tref je ook achter de toetsen van Room Eleven, maar trad ook op met het Metropole Orkest en Asko|Schönberg. Zijn inbreng bij Pitch Plot 4 maakt de muziek zeker spannend. Oh ja, Christian Pabst zit momenteel op de pianokruk bij Sven Ratzke. Dat is ook leuk.

Meer info op: http://www.pitchplotmusic.com

Jeroen Pek fluit, James Cammack bas, Tony Roe piano toetsen, Onno Witte drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply