Ramon Valle Trio (CU)

Ramon Valle Trio (CU)

vr 17 mrt 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Ramon Valle Trio

Ramón Valle is een bekende Cubaanse jazzpianist, woonachtig in Amsterdam. Een van zijn eerste concerten in Nederland gaf hij in Paradox eind jaren 90 van de vorige eeuw op het toenmalige Modern Music Festival. Inmiddels is hij in Europa uitgegroeid tot een vaste waarde in Cubaanse jazz.

Zijn muziek wordt al jaren “Het andere gezicht van de Cubaanse jazz” genoemd. Naast zijn eigen trio werkt hij onder andere samen met trompettist Eric Vloeimans. Het Ramón Valle Trio, bestaande uit drie Cubanen, speelt moderne jazz waarbij Latijnse ritmes onverwacht voorbij komen. Op het laatste album “Take Off” zet de schijnwerpers op Valle’s gouden aanslag en zijn gave voor het creëren van originele en memorabele melodieën. Naast zijn eigen originele composities is Ramón op dit album de uitdaging aangegaan om enkele jazz en pop klassiekers om te toveren naar arrangementen voor zijn jazz trio.

Naast de sterke line up is Take off tevens het resultaat van Valle’s exclusieve samenwerking met de bekende New Yorkse producer en manager Suzi Reynolds, die onder meer bekendheid heeft gekregen door haar werk met Freddie Cole, Roberta Flack, Howard Johnson en Rufus Reid.

Ramón Valle piano, Omar Rodriguez Calvo contrabas, Liber Torriente drums 

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply