RECIPROCITY Olivier Le Goas – Nir Felder – John Escreet – Max Mucha

RECIPROCITY Olivier Le Goas – Nir Felder – John Escreet – Max Mucha

vr 5 mei 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

olegoas_jaz7497

Olivier Le Goas

Groepsleider van dit ensemble ‘Reciprocity’ en gelijknamig album is de Franse slagwerker Olivier Le Goas. Hij speelde in New York en heeft in Frankrijk, Engeland en de VS enige naam gemaakt. Voor dit project nodigde hij in eerste instantie drie Amerikaanse musici uit: pianist Kevin Hays, bassist Phil Donkin en gitaarwonder Nir Felder. Hays zal gedurende deze Europese tournee vervangen worden door de van oorsprong Engelse maar in New York woonachtige en werkzame pianist John Escreet. Phil Donkin is voor deze tournee vervangen door bassist van trompettist Christian Scott, de Poolse Max Mucha.

Donkin speelt momenteel in Duitsland met onder anderen trombonist Nils Wogram en in in het kwartet van Nir Felder. De New Yorker Felder heeft inmiddels de nodige naam en faam opgebouwd. Zijn gitaar staat bijna net zo schoon afgesteld als die van Pat Metheny in diens jazztrio’s en deed in 2015 nog met xijn kwartet Paradox aan  Alle vier musici zijn ze door de wol geverfd. En dat hoor je. ‘Reciprocity’, wisselwerking in het Nederlands, is typerend voor de muziek.

Hoofdleverancier van de stukken is drummer Le Goas maar dit viertal geeft zijn muziek een spanningsboog mee. Daardoor swingt het. Ze hebben de stukken tot een eenheid weten te smeden. Bovendien is hun muziek toegankelijk, zonder dat het plat wordt. Dat ligt aan de composities, aan het samenspel en aan het feit dat hier een piano in het geluidsspectrum zit. Een welluidend en spannend geheel.

Olivier Le Goas drums, Nir Felder gitaar,  John Escreet piano, Phil Donkin contrabas

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply