Rogier Telderman Trio

Rogier Telderman Trio

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European wo 18 apr 2018 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Rogier-Telderman-Trio

NIEUWE KADERS  DOOR ROGIER TELDERMAN

Op woensdag 18 april kun je bij Paradox luisteren naar het Rogier Telderman Trio, met de ervaren contrabassist Guus Bakker en getalenteerde drummer Tuur Moens. Rogier Telderman is met zijn trio in voorbereiding op een nieuw album dat naar verwachting deze zomer zijn release krijgt. Tijdens het concert in de jazzclub van Tilburg geeft het trio een preview van het nieuwe materiaal.

Pianist en componist Rogier Telderman zoekt in zijn muzikale uitdrukking altijd naar een combinatie van improvisatie en compositie. Hij vergelijkt deze twee vormen als vrijuit spreken versus het voorlezen uit een boek als uitersten op dezelfde as. Over deze as schept hij muzikale kaders waarin alles kan: klassieke muziek met minimal, pop, jazz en alles wat er tussen zit. Op het nieuwe album staat de verkenning van die kaders centraal. Kaders die volgens hem nodig zijn om tot een punt te komen maar juist ook de mogelijkheid geven tot vrije expressie. Hoe sterker het kader, des te meer vrijheid. Zo kennen goede vrienden elkaars kader, waardoor je tot betekenis kunt komen.

Het Rogier Telderman Trio toerde het afgelopen jaar door Europa ze waren deze zomer nog te horen op het North Sea Jazz festival. Bij het concert in de Doelen presenteert het trio nieuw eigen werk, voor het eerst voor publiek in de voorbereiding richting albumopnames in Osnabrück. Het album wordt dit najaar officieel gereleased.

Naast het trio werkt Rogier regelmatig samen met gerenommeerde Europese artiesten als Thomas Strønen, Nik Bärtsch, Vincent Courtois en Adam Bałdych. En treedt hij op met avontuurlijk groepen als TEMKO en TRIPTYCH (met onder meer Mark Alban Lotz). Met het trio staat Rogier Telderman samen met zijn mede-musici garant voor een intense en zeer gevarieerde avond.

Rogier Telderman piano composities, Guus Bakker contrabas, Tuur Moens drums percussie

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply