rootZclub – Ben Poole Band (UK)

rootZclub – Ben Poole Band (UK)

blues, Improvisation, rock, roots za 17 mrt 2018 - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Ben Poole

De negenentwintig jaar oude gitarist en zanger uit Brighton wordt beschouwd als het meest veelbelovende talent van de Britse blues-rock scene. Ben deelde al het podium met legendes als John Mayall, Gary Moore en Jeff Beck.

In 2009 had hij de eer Richie Kotzen’s hele Europese tour te mogen openen. Van 2008 tot 2011 was Ben Poole leadgitarist in de band van Dani Wilde en toerde met haar in heel Europa. Daarna richtte hij zijn eigen band op die in het eerste jaar van haar bestaan voor de “British Blues Awards” genomineerd werd.

Binnen heel korte tijd was de band op een aantal van de meest gerenommeerde blues en rock festivals in Europa te zien, met inbegrip van Glastonbury Festival (UK), Breda Barst Festival en Culemborg Blues Festival (NL), Sierre Blues Festival (CH), Grolsch Blues Festival (D) en Swing Wespelaar Festival (B).

Begin 2013 publiceerde Ben zijn indrukwekkende debuut album “Let’s Go Upstairs” die een zeer gevarieerde mix van blues, blues rock en soul songs bevat en geproduceerd werd door sterproducer Isaac Nossel (Jeff Beck, Tina Turner, Robin Trower, Jack Bruce, Roger Daltrey, Def Leppard).

Zijn tweede album “Live at Royal Albert Hall” is live opgenomen door de BBC, oogstte lovende kritieken in heel Europa en versterkte zijn status van uitzonderlijke kunstenaar met een gevarieerd repertoire en een heel eigen handschrift op de gitaar.

In het najaar van 2017 komt Ben Poole met zijn band dan eindelijk terug op club tour door Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg, Tsjechië en Zwitserland.

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10.00
Parapas €8.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply