rootZclub – Dayna Kurtz

rootZclub – Dayna Kurtz

blues, ethnic & folk music, singer-songwriter zo 27 jan 2019 - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 15:00 zaal open 14:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Dayna Kurtz

De Amerikaanse Dayna Kurtz is een veelzijdige singer-songwriter die haar liedjes met pure emotie zingt. Haar muziek is moeilijk in een hokje te stoppen; Kurtz is een veelzijdige artiest op alle vlakken. Ze tourt al jaren intensief langs alle wereldpodia en geeft telkens weer een indrukwekkende performance. Vaak wordt ze vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad op met vele groten der aarde zoals Elvis Costello, Richard Thompson, Rufus Wainwright, BB King en Norah Jones.

Niet de minsten, maar als je haar glooiende, soulvolle stem hoort, dan snap je waarom. De eigenzinnige Amerikaanse singer-songwriter vermengt folk met jazz, country en blues. Haar poëtische teksten serveert ze met geweldig gitaarspel, en haar stem is krachtig en intens. Door de stijl en oprechtheid waarmee ze haar songs inkleurt, valt ze niet echt in een hokje te plaatsen. Of er moet een hokje bestaan ‘als een warme trui op een regenachtige dag’. Kurtz weet met haar muziek precies die plek te raken, waarvan je niet wist dat het aandacht nodig had.

de Volkskrant: “Haar stem is zwaar en een tikje duister, soms hard en gemeen (…) Weergaloos.”

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €13.00
Parapas €10.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply