rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley

rootZclub – Dishking & Mattanja Joy Bradley

blues, ethnic & folk music, roots, singer-songwriter za 28 apr 2018 - gratis entree - entree €5.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Dishking-live-on-stage

Dishking maak bezwerende Americana met een ‘Tarantino’ randje. Ter ere van het 10 jarig jubileum en ter voorbereiding van een tweetal exclusieve shows die Dishking gaat doen in het Gelredome tijdens het Heroes Dome evenement op 2 & 3 juni 2018, spelen zij met volledige formatie in Paradox! Wie houdt van bezwerende, eigenzinnige Americana kan deze avond gewoonweg niet voorbij laten gaan. Verder staat er deze avond als aanvulling de geweldige singer songwriter Mattanja Joy Bradley op het Paradoxpodium. Het is al weer enige jaren geleden dat ze hier stond en we zijn blij om haar weer te mogen ontvangen. Zij opent met een fraaie solo-set en zorgt samen met Dishking ongetwijfeld voor een onvergetelijke muzikale avond vol mooie liedjes. 

MATTANJA JOY BRADLEY
Mattanja Joy Bradley is een Nederlandse singer-songwriter die geen enkele uitdaging uit de weg gaat. Geen berg is haar te hoog, geen dal te diep. Resultaat: het voorprogramma van Amy Winehouse. Uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en nam ze deel aan tv-programma’s als De Beste Singer-Songwriter van Nederland en De Beste Zangers van Nederland. De veelzijdigheid van Mattanja is verbluffend te noemen. Rock, blues, soul; ze kan het allemaal. Deze keer solo (met OPA?) 

DISHKING
Eigenzinnig, gedreven, rootsy, sexy en eerlijk. Dat zijn typeringen waar je aan denkt als je kijkt en luistert naar Dishking. Volgens menigeen heeft zanger/gitarist/songsmid Jason de Laat het onverzettelijke van Johnny Cash, de warmte van Jim Reeves en kenmerkt zijn muziek zich als cinematic, passend bij een ‘Tarantino’ film met invloeden van Cash, Waits, Presley en Bowie. De Brabander heeft recent zijn vierde langspeler uit en betreedt naast zijn klein ensemble/solo acts, nu met voltallige band het podium. Dus wie behoefte heeft aan bezielende Americana, kan niet om Dishking heen!

Mattanja Joy Bradley

Quotes:
“You’re a good songwriter, specially the Brimstone song I liked a lot!” (Mike Garson, pianist David Bowie, Smashing Pumpkins & NIN)

“Als hij uit België zou komen, zou hij hier al koning zijn” (Een Belg in Nederland)

“Is het de stem van De Laat, die het onverzettelijke heeft van Johnny Cash en de warmte van Jim Reeves ? Zijn het de invloeden van Cash, Elvis, Tom Waits, Tony Joe White en David Bowie die hij verwerkt in de sterke eigen nummers ? Het is een combinatie. En op basis van dit debuut wens je hem een prachtige toekomst toe, die een hardwerkende artiest met veel talent verdient” (recensie Platomania)

“Work this Thang, hitsingle in de persoonlijke favorietenlijst van Giel Beelen en Gerard Ekdom (3fm serious Radio/Radio 2)”

“Nederland heeft zijn eigen Brad Roberts (zanger Crash Test Dummies)!” (Simone Walraven, DJ NPO Radio 2 vanuit Nashville Tennessee USA, Countdown)

*Dishking heeft zich eerder bewezen als supporting act voor The Handsome Family, T99, Aynsley Lister, Stuurbaard Bakkebaard. Daarnaast zijn liedjes van Dishking gebruikt in tv programma’s, korte films en beland in de persoonlijke playlists van Johan Derksen (Muziek voor Volwassenen/RTV Rijnmond) en Simone Walraven (Simone’s Songlines/NPO Radio 2).

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply