Paradox & 013 presenteren: SHEEWAWAH – cd presentatie “Alles in Kleur” – swingen met DJ Rob Villevoye

Paradox & 013 presenteren: SHEEWAWAH – cd presentatie “Alles in Kleur” – swingen met DJ Rob Villevoye

blues, ethnic & folk music, rock, roots za 18 nov 2017 - gratis entree - entree €5.00 - €7.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

SHEEWAWAH

Je hebt van die bands die een warme band koesteren met zowel jazz- als met poppodia. Sheewawah is er zo een! Zo staan/stonden ze in oktober in het voorprogramma van De Dijk in onze Tilburgse popzaal. Vanavond presenteren zij hun nieuwe album in Paradox.

Sheewawah is de nieuwe band rondom zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant. Grandioze zompige moddervette bas, stuwende drumklappen en duizelingwekkende aardse lead-gitaar. De wortels diep in de Amerikaanse muziekgeschiedenis, de kop alert in de wind. Levendig, toegewijd en frontaal.

Eerder schreef hij al vier albums vol eigenzinnige Nederlandstalige liedjes bij elkaar waarmee hij stad en land afstruinde om op te treden in huiskamers, kroegen, popzalen en theaters. Hij was kind aan huis bij Theaterfestival Boulevard, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. Hij was met enige regelmaat te zien op tv, won muziekprijzen in Nederland en België én runde een eigen muzieklabel…

Kortom: Kant is goed met taal en muziek, alleen met het woord “stilzitten” weet hij geen raad. Sinds de zomer van 2016 is hij zich weer volledig aan het toespitsen op zijn oude liefde: de elektrische gitaar. Iedere dag maakt hij zoveel mogelijk uren om net zo te klinken als zijn gitaarhelden. Door geen liedjes meer te “moeten” schrijven, ontstonden ze gek genoeg als vanzelf. Binnen de kortste tijd was er voldoende materiaal om een album te vullen en nog over te houden ook.

De nieuwe liedjes vroegen niet alleen om een nieuwe aanpak, ze dicteerden ook een nieuwe band: Sheewawah. Met drummer Gino Bombrini (Skip & Die, Komodo) en bassiste Judith Renkema (JW Roy, Komodo) vormt Kant een trio dat in alles energie uitschreeuwt, zonder ergens te vervallen in stoffige cliches. Samen met Mischa den Haring (T-99) als producer nam Sheewawah “Alles In Kleur’’ in een vloek en een zucht op bij Studio Joneski, en klinkt zoals we het eigenwijze hondenras kennen: fel, scherp en ontegenzeggelijk verbonden met het Amerikaanse continent.

Hun eerste optreden was dit jaar op 16 april als officieel naprogramma van Bob Dylan in Amsterdam. Op 18 november presenteren ze hun album in Paradox, Tilburg!

Na afloop swingen met  DJ Rob Villevoye

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply