rootZclub: JW Roy & The Royal Family – clubtour oktober november 2018

rootZclub: JW Roy & The Royal Family – clubtour oktober november 2018

americana, blues, ethnic & folk music, roots zo 21 okt 2018 - entree €15.00 - aanvang 15:00 zaal 14:30 open
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

2017 jaar was het 20 jaar geleden dat JW Roy zijn eerste album uitbracht. Hij vierde dat met een speciaal concert in een uitverkochte Effenaar (1200 mensen). Gevolgd door een club- en theatertournee waarbij hij ook Paradox aandeed. Tevens presenteerde hij daar zijn nieuwe album ‘A Room Full Of Strangers’.   

‘A Room Full Of Strangers is een album dat varieert van uiterste breekbare songs tot dampende rock-’n-roll, southern soul, roots rock en een lichte vleug psychedelica. Bovenal klinkt in dit album de outlaw JW Roy door. Met zijn vaste band The Royal Family (bestaande uit Roel Spanjers, Cok van Vuuren, Judith Renkema en Rob Wijtman) creëert hij een brede americana sound hier en daar aangevuld met een vleugje melancholie van gastviolist Joost van Es, thematisch verdeeld in liefde en verdriet en een altijd doorgaande zoektocht naar verandering en vooruitgang.’

JW Roy wordt alom gezien als de Americana vertolker van Nederland. Tijdens deze tour speelt hij met zijn band zijn nieuwe nummers, zijn oude hits en klassiekers uit het Americana-oeuvre. Op volle kracht in een stomende country, soul en rock ’n roll show.

album: A Room Full of Strangers
Nr 1 in de Euroamericana Charts de belangrijkste Americana hitlijst van Europa

Reviews o.a. in:
VOLKSKRANT (4 sterren):  “de hoogwaardigheidsbekleder van de NederAmericana!”
FESTIVAL INFO:  “Alles ademt de liefde voor de Amerikaanse muziekstijlen. Nergens hoor je kopieergedrag, JW Roy heeft zich het genre helemaal eigen gemaakt.

 

Live: https://www.youtube.com/watch? v=40fdNjPLsYY

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply