rootZclub: King Of The World

rootZclub: King Of The World

za 23 apr 2016 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

King-Of-The-World

Toen zijn goede vriend Harry ‘Cuby’ Muskee in 2011 overleed, besloot Erwin Java door te gaan met hun gezamenlijke passie voor de blues. Hij richtte een band op met Normaal-drummer Fokke de Jong. Ook Ruud Weber (Snowy White) en Govert van der Kolm (Matt Schofield, Coco Montoya, Dede Priest) sloten aan en dat was de geboorte van een nieuwe superband: King Of The World.

De band heeft vanaf de oprichting een vliegende start gemaakt. Het feit dat de band mocht opdraven in het veel bekeken programma Vrije Geluiden (als eerste bluesband ooit) heeft daar zeker aan bijgedragen. Inmiddels is King Of The World een vaste waarde in bluesland, was veelvuldig te zien op televisie en tourde langs alle bekende festivals en clubs. In 2014 wonnen zij op de Dutch Blues Awards de “awards” voor beste band, gitarist, bassist, drummer én toetsenist. King Of The World zijn met recht de ongekroonde Koningen van de Nederlandse blueswereld!

“Nederland is gewoon een geweldige bluesband rijker. De songs zijn sterk, de zang is voortreffelijk en de gitaar-, piano- en orgelsolo’s zijn een lust voor het oor…” (Lust for live)

“King of the World is een grote aanwinst voor de Nederlandse Blues scene” (Johan Derksen)

“…In deze fenomenale slowblues toont de 56-jarige gitarist aan nog altijd tot de absolute blues-top te behoren…” (Bluesmagazine)

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply