rootZclub: Ruben Hoeke Band

rootZclub: Ruben Hoeke Band

za 25 feb 2017 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

ruben-hoeke-sonic-revolver-rhb-by-ron-koffeman

Ruben Hoeke Band vestigde in 2009 in Paradox een record met een set van 4 uur. Records zijn er om verbroken te worden, dus wie weet …..

Ruben Hoeke kun je inmiddels plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues naar een hoger niveau hebben getild. In 2014 werd hij door lezers van het toonaangevende blad ‘De Gitarist’ gekozen als ‘Beste Blues-Rock Gitarist Benelux’ en in 2015 onderscheiden met een ‘Dutch Blues Award’.

Het jaar 2016 was een opwindend jaar voor de ervaren gitarist/songwriter. Niet alleen veranderde de samenstelling van zijn band (naast Ruben en bassist Paul Brandsen ook broer Eric Hoeke op drums en nieuw talent Lucas Pruim op zang), en werd ook het nieuwe album Sonic Revolver opgenomen. Saillant detail is dat Ruben deze zomer tijdens de opnamen van “Sonic Revolver” is gevraagd om de komende jaren deel uit te maken van de band van Beth Hart. Hij gaf de voorkeur aan zijn eigen band en het afmaken van deze cd. Daar zijn we maar wat blij mee!

Op dit album staan de bluesrock/R&B-wortels nog stevig in de grond, maar maken hardrock, soul en pop ook een groot onderdeel uit van het zompige en stampende totaalgeluid. Het levert pakkende en vlammende songs op waarin de veelzijdigheid van zijn spel en de zang van de nieuwe zanger Lucas Pruim spetterend naar voren komen.

Een recensent omschreef de RHB als ”een formidabele formatie met een unieke sound” en het optreden ”vonkte als de hel en vlamde als een F-16 met zijn naverbranders op maximaal”. In 2017 trekt de band weer ten strijde met een repertoire vol soul, vette rock, pop, zompige boogie en stampende R&B!

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply