rootZclub – “While My Guitar Gently Weeps” A Tribute to George Harrison

rootZclub – “While My Guitar Gently Weeps” A Tribute to George Harrison

blues, ethnic & folk music, rock za 24 nov 2018 - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

George-Harrisson-Tribute

Op 25 februari 2018 was het 75 jaar geleden dat George Harrison werd geboren. Een mooie aanleiding voor een muzikaal eerbetoon aan de ‘stille Beatle’. While My Guitar Gently Weeps (A Tribute to George Harrison) brengt een uniek overzicht van zijn klassieke Beatles-nummers tot zijn solowerk. Prachtige liedjes als ‘Here Comes The Sun’, ‘Something, All Things Must Pass’, ‘Bangladesh’ en ook ‘Got My Mind Set On You’ en ‘Handle With Care’ komen voorbij.

Initiatiefnemer Eric van Dijsseldonk is inmiddels toe aan de derde serie George Harrison tribute-optredens. Van Dijsseldonk is een groot bewonderaar van de muzikant en liedjesschrijver Harrison. Regelmatig onderschat en altijd in de schaduw van Lennon en McCartney, verdient juist Harrison het middelpunt van een muzikale hommage. Begonnen in 2008, speelde de band voornamelijk in kleine muziekcafees. In 2011 deden ze het dunnetjes over, in een verschillend e bezetting. Maar nu, in 2018, maakt de band grote stappen. Na een succesvolle tour langs de grotere poppodia in het voorjaar, zal het gezelschap eind 2018 de theaters en een select aantal popzalen aandoen.

De speciaal voor deze gelegenheid geformeerde all star band bevat drie van Neerlands beste gitaristen, die in bekende bands in dienst van hun frontman of vrouw spelen. Net als Harrison destijds, stappen zij nu uit de schaduw. Daarnaast een indrukwekkende ritmesectie en toetsenist.

Bezetting:
Eric van Dijsseldonk (Erwin Nyhoff, Ricky Koole) – gitaar, zang
Vincent van Warmerdam (Boulevard of Broken Dreams, Gouden Kalf winnaar 2017 ‘Kicks’) – gitaar, zang
Theo Sieben (Douwe Bob, Bertolf) – gitaar, pedal steel, zang
Rob Geboers (Mick Taylor, Ricky Koole, Freek de Jonge) – piano, hammond, zang
Thijs Vermeulen (Sjako!) – bas
JJ Goossens (JW Roy, Ilse Delange, Bennie Jolink) – drums

GEORGE HARRISON
George Harrison (1943-2001) was de leadgitarist van The Beatles. Geen virtuoze solist, maar wel een echte ‘liedjes-gitarist’, die zijn partijen smaakvol invulde met prachtige arrangementen en gecomponeerde solootjes. Oorspronkelijk werd hij vooral beïnvloed door de rock & roll van o.a. Carl Perkins, later werpt hij zich als een van de eersten op de 12-snarige Rickenbacker en introduceert hij de sitar in de popmuziek. Tijdens zijn solocarrière ontwikkelt hij zijn karakteristieke slide-spel. Als componist werd hij binnen The Beatles naar eigen zeggen nooit helemaal erkend, ondergesneeuwd als hij werd door de dominantie van het koppel Lennon/McCartney. Toch tekende hij voor enkele van de mooiste Beatles-liedjes: While My Guitar Gently Weeps, Here Comes The Sun en Something. Ook uptempo nummers als Taxman en Old Brown Shoe zijn van zijn hand. Na het uiteengaan van de Fab Four in 1970 komt Harrison nog in hetzelfde jaar met zijn monumentale solo-album ‘All Things Must Pass’, een driedubbel-lp met klassiekers als My Sweet Lord, Isn’t It A Pity en het prachtige titelnummer. In 1971 organiseert hij het legendarische Concert for Bangladesh, een benefiet voor de slachtoffers van de grote overstroming, met als gasten o.a. Eric Clapton, Billy Preston en Bob Dylan.

Gedurende de jaren zeventig en tachtig blijft Harrison soloplaten maken. In 1987 maakt hij een comeback met het album ‘Cloud Nine’ en de daarvan afkomstige single I Got My Mind Set On You. Ook heeft hij veel succes met The Traveling Wilburys, een gelegenheidsformatie met Tom Petty, Jeff Lynne, Roy Orbison en Bob Dylan (Handle With Care). In 2002 verscheen postuum zijn laatste album ‘Brainwashed’. Naar aanleiding van Harrisons 75ste verjaardag verscheen in maart 2018 de heruitgave van het Concert for George, het unieke concert uit 2002 met bijdragen van onder meer Paul Mc Cartney, Ringo Starr, Eric Clapton, Dhani Harrison en Tom Petty. Op 25 februari 2018 zou George Harrison zijn 75-ste verjaardag hebben gevierd. Voor een aantal Nederlandse topmuzikanten was dit aanleiding om een hommage te brengen aan de ‘stille Beatle’. In een uitgebreide tour, komen alle classics van Harrison voorbij: zowel het repertoire uit zijn Beatles-periode als dat van zijn soloalbums en projecten (Travelling Wilburys).

While My Guitar Gently Weeps: A Tribute to George Harrison is een tribute band rond singer-songwriter Eric van Dijsseldonk. Hij heeft de crème de la crème van de Nederlandse muzikanten om zich heen verzameld, waarmee hij de beste vertolkingen brengt die Harrison zich wensen kan. Onder meer Here Comes The Sun, Bangladesh, My Sweet Lord, Handle With Care en natuurlijk While My Guitar Gently Weeps staan op het programma.

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €10.00
Parapas €8.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply