Human Element: Scott Kinsey – Matthew Garrison – Gary Novak – Arto Tuncboyaciyan (US)

Human Element: Scott Kinsey – Matthew Garrison – Gary Novak – Arto Tuncboyaciyan (US)

fusion, Jazz, jazzfunk wo 9 mei 2018 - entree €15.00 - €18.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Scott Kinsey Group

Human Element voegt de elementen fusion, funk en Armeense volksmuziek tot een potent 21ste eeuws muzikaal brouwsel.

In Human Element hebben 4 van de beste fusionmusici zich verzameld tot een bloedstollend kwartet. Fusion is wellicht niet het goede etiket. Hoewel toetsenist Scott Kinsey furore maakte bij Tribal Tech (ft. Scott Henderson & Gary Willis) en Uncle Moe’s Space Range komt avant-garde folk multi-instrumentalist Arto Tuncboyaciyan uit een heel andere hoek. Zijn Armenian Navy Band speelt een combinatie van jazz, folk, oosterse traditionele muziek, klassieke muziek en wat we voor het gemak maar wereldmuziek zullen noemen. Ook was hij te horen aan de zijde van Chet Baker, Marc Johnson, Joe Zawinul en de Turkish zangeres Sezen Aksu.

Bassist Matthew Garrison, de zoon van Jimmy Garrison, ooit bassist van Coltrane, maakt tijdens het eerste concert van de Scott Kinsey Group in Paradox anno 2008 al een onuitwisbare indruk. Garrison roert liever in een stoofpot vol vervormde noten en akkoorden en jaagt geen enkel moment staccato over zijn instrument.

Drummer Gary Novak was ook al eerder in Paradox met de bands van Allan Holdsworth, Wayne Krants en het HBC Super Trio. Deze zoon van jazzpianist Larry Novak behoort tot een van de meest gevraagde drummers en speelde met grootheden als George Benson, Chick Corea Electric Band, Michael McDonald, Natalie Cole, David Sanborn, Anita Baker, Bob Berg, Robben Ford, Eros Ramazzotti, Jimmy Haslip en Alanis Morissette. LET OP – enige concert in Nederland!

Scott Kinsey keys, Matthew Garrison basgitaar, Gary Novak drums, Arto Tuncboyaciyan percussie

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €18.00
Parapas €15.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply