Simone Sou Trio – cd presentatie “S.O.S Bras Beat”

Simone Sou Trio – cd presentatie “S.O.S Bras Beat”

ethnic & folk music, Jazz zo 22 okt 2017 - gratis entree - entree €8.00 - €10.00 - aanvang 15:00 zaal open 14:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Simone Sou by Simone Sou Bimhuis, foto Arkady Mitnik.jpg Simone Sou – foto Arkady Mitnik

De Braziliaanse drummer/componist Simone Sou woont sinds 2012 in Nederland. Ze speelde met grote Braziliaanse artiesten als Chico Cesar, Zeca Baleiro en Badi Assad (om maar een paar namen te noemen). Zij tourde over de hele wereld en bracht een aantal prachtige cd’s uit. Nu presenteert ze nieuwe composities op haar nieuwste album getiteld “S.O.S Bras Beat”. ondersteund door “partner in crime” Oleg Fateev (Moldavië) en de Israëlische gitarist Eran Har Even.

De Moldavische Bayan virtuoos Oleg Fateev studeerde aan de Russiche Gnesin Music Academy in Moskou. In 1996 kwam hij naar Nederland en begon een carrière als componist, musicus en muzikaal leider. Fateev mengt moeiteloos muzikale stijlen als klassiek, folk, jazz en wereldmuziek tot een eigen amalgaam en werd al snel ingelijfd door bekende Nederlandse gezelschappen als Herman van Veen, Robert Long, Nynke Laverman, Hadewych Minis, Oene van Geel, Wolfert Brederode, Claron Mc Fadden en Braziliaanse artiesten als Badi Assad en Chico Cesar.

De Israëlische gitarist Eran Har Even studeerde aan het Amsterdamse conservatorium. Nog steeds woonachtig in Amsterdam heeft hij zich in 10 jaar ontwikkeld tot een van de opvallendste gitaristen in de Nederlandse jazzscene en speelt met prominente jazzmusici als Benny Golson, Jasper Blom, Harmen Fraanje, Susanne Alt en Joris Roelofs.

Het Simone Sou Trio speelde voor de eerste keer samen tijdens een jamsessie in december 2016, georganiseerd door de Oekraïense fotograaf Arkady Mitnik op zijn expositie in Amstelveen. Simone legt uit: “We speelde slecht een paar minuten samen, maar het was zo intens en magisch dat we een dag later Eran uitnodigde om ons duo te versterken”. “Het resultaat laten we horen op dit album, aangevuld met een aantal nieuwe nummers van Oleg en Eran’s muzikale ideeën”.

Simone Sou Trio: – Simone Sou drums percussion vocals (www.simonesou.com), Oleg Fateev bayan (www.oleg.nl), Eran Har Even bas gitaar (www.eranhareven.com)

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply