SPRUIT – paraBIEBop kinderconcert: Boomwhakalaa!! (6+)

SPRUIT – paraBIEBop kinderconcert: Boomwhakalaa!! (6+)

wo 18 okt 2017 - de voorstelling vind plaats in De Kennismakerij - entree €5.00 - aanvang 15:00 zaal 14:30 uur open
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

BOOMWHAKALAA!!

Nieuw in Tilburg: Kinderfestival Spruit! Spruit is een splinternieuw festival, in de herfstvakantie, vol dans-, theater en muziekvoorstellingen voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Het speelt zich af op diverse locaies.
De voorstelling BOOMWHAKALAA!! is in De Kennismakerij (Spoorzone).

Van zondag 15 tot en met woensdag 18 oktober kunnen kinderen en (groot-)ouders genieten van spannende, bijzondere, en verrassende voorstellingen bij Theaters Tilburg, 013 Poppodium, De NWE Vorst, De Kennismakerij en Paradox. Dus agenda vrij laten, buggy mee, snoepzak achter de hand en stevige schoenen aan, want er is van alles te beleven!

Het kinderconcert BOOMWHAKALAA!! maakt deel uit van de serie paraBIEBop, deze concertreeks is een samenwerking van Paradox en Bibliotheek Midden Brabant. De locaties van deze concerten zijn om beurt in Paradox en De Kennismakerij (De Spoorzone). Het karakter van de voorstelling bepaalt de locatie. De ene locatie is beter geschikt dan de andere. BOOMWHAKALAA!! is in De Kennismakerij.  www.bibliotheekmb.nl/dekennismakerij

BOOMWHAKALAA!! is vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. Iedereen mag meedoen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kan maken. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten. 

De groep van de Curaçaose percussionist Roël Calister gebruikt bekende en minder bekende instrumenten zoals de kachu, de tambu en het speciaal voor deze voorstelling gemaakte BoomInstrument, ook wel Boomophone genoemd! Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen. Voor je het weet heb je zelf een boomwhacker in de hand en doe je mee met de muzikanten van BOOMWHAKALAA!!

De muzikanten
Voor de Antilliaanse drummer/ percussionist Roël Calister (26) heeft alles een ritme. Slaginstrumenten zijn niet weg te denken uit zijn leven. En daar waar hij geen ‘echt’ instrument binnen handbereik heeft, gebruikt hij de meest uiteenlopende voorwerpen om muziek mee te maken. Kenmerkend voor zijn stijl is zijn kracht om verschillende stijlen op een smaakvolle wijze te mixen. Zo brengt hij pop, rock, latin en jazz samen met traditionele folkloristische elementen en wereldmuziek. Naast de gebruikelijke drums en conga’s, gebruikt hij ook instrumenten zoals de cajon, udu en de pandeiro. De andere bandleden zijn: Djem van Dijk, Vernon Chatlein en Tshepho Pietersz. Iedereen doet zang en percussie.

Quotes:
Boomwhakalaa!

“Alsof de Antilliaanse eilanden even in Noord-Holland zijn neergestreken. Boomwhakalaa! is de perfecte opening van de Kinderboekenweek. Er kwam geen boek aan te pas maar werelds was het zeker.”
S. Jekel (Noord-Hollands Dagblad)

Boomwhakalaa!
“Boomwhakalaa! was precies op het juiste moment, juiste plaats. Wat een goede energie! Ik en het publiek waren er erg blij mee.”
Programmeur Fries Straattheaterfestival in Leeuwarden

Roël Calister, Djem van Dijk, Vernon Chatlein, Tshepho Pietersz muziek, Wijnand Stomp concept/tekst/regie, Leoni Jansen regieadvies

 

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply