Tangosalon Tilburg – Grupo del Sur

Tangosalon Tilburg – Grupo del Sur

ethnic & folk music, tango zo 18 nov 2018 - gratis entree - aanvang 00:00 zaal ?
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

grupo-del-sur

Tangosalon Tilburg is een nieuw initiatief op zondagmiddag waarop de hartstochtelijke klank van de TANGO centraal staat. De belangstelling voor deze muziekstijl is de laatste jaren in Nederland behoorlijk gegroeid (hoe zou dat nu komen?) en ons land kent inmiddels een behoorlijk aantal goede Tango ensembles. Dit seizoen zullen in totaal 4 van deze TangoSalons op zondagmiddag passeren met iedere keer een live Tangomuziek maar er mag/moet ook gedanst worden. Deze middagen zijn een initiatief van Tangoschool Tango Deseo, De Wereld is in Beweging & Paradox.

Op zondagmiddag 18 november staat de befaamde Tangogroeo Grupo del Sur in Paradox. Bezield bandoneonspel, meeslepende tango’s en rauwe emoties: De muziek van Grupo del Sur raakt u in het hart! Astor Piazzolla is dé grote inspirator van dit internationale gezelschap dat in 2017 al haar 10-jarig jubileum vierde.

Grupo del Sur graaft steeds dieper in het repertoire van Astor Piazzolla, dat onuitputtelijk lijkt. Dit seizoen komt de groep met Danza Maldita.​ De ‘Groep van het Zuiden’ geeft sinds 2007 concerten en speelde onder meer in het Amsterdamse Concertgebouw waar de groep haar live-cd INSPIRACIÓN opnam.

Matías Pedrana bandoneon, Anne-Marie van de Grint viool, Paul Hagenaars gitaar, Ivo de Greef piano, Marc van Rooij contrabas

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply