TEMKO – Lunar

TEMKO – Lunar

wo 22 mrt 2017 - gratis entree - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

TEMKO by Dries Alkemade

Voor het derde seizoen is het “Mixed Minimal Chamber Metal” ensemble te zien en te horen in Paradox. TEMKO put inspiratie uit kamermuziek, minimal music en polyritmische rock. Ooit ontstaan op het avontuurlijke festival November Music maakten zij afgelopen jaren een stormachtige muzikale ontwikkeling door en stonden al op festivals als het Transition Jazzfestival voor de tweede keer op November Music in een programma met een van hun muzikale voorbeelden Nik Bärtsch. Ook speelden in grote concertzalen als De Doelen, Het Concertgebouw Amsterdam & Muziekgebouw Eindhoven. Kleine bandjes worden groot …..

Het programma van vanavond is het meest ambitieuze ooit gemaakt voor het ensemble. Naast nieuwe noten, ook nieuwe instrumenten en enfin, eigenlijk wordt alles nieuw. Het programma heet Lunar.

TEMKO – LUNAR
De drie heren van TEMKO zijn geen onbekenden in Paradox, toch klinken ze anders dan enig ander trio, en iedere keer anders dan de vorige keer dat ze lang kwamen. TEMKO’s nieuwe project Lunar wordt bijna geheel uitgevoerd op zelfontworpen en tot voorkomt onbestaande instrumenten: een ‘sub-le-noir’, ‘nocturnal blue tiles’ en een basgitaar waar de zaag in is gezet. In Lunar transformeert Minimalisme in Industrial. Met een beperkt aantal elementen haalt het trio het uiterste uit hun instrumenten (en de zelfgebouwde noise-machines). Met loops van harmonieën en verschuivende ritmische patronen creëert TEMKO een intrigerende klankwereld.

Aart Strootman gitaar compositie,  Ramon Lormans slagwerk, Fred Jacobsson bas 

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply