The Black Marble Selection – New album: Greener Than The Other Side – Special guest: MOOON

The Black Marble Selection – New album: Greener Than The Other Side – Special guest: MOOON

za 11 mrt 2017 - gratis entree - entree €8.00 - aanvang 20:30 zaal 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

The Black Marble Selection

Stap in de tijdmachine van The Black Marble Selection en laat je meevoeren naar de jaren zestig, de hippe sixties. Psychedelische melodie en gitaarlijnen doen je terugdenken aan de tijd van The British Invasion en het Nuggets tijdperk. Denk aan bands zoals The Kinks, The Zombies, The Beach Boys.

De nieuwe plaat “Greener Than The Other Side” klinkt authentiek. Analoog opgenomen met vintage apparatuur in de nieuwe PAF! Studio onder leiding van Dave von Raven (The Kik) en Marcel Fakkers (The Madd). Het album komt uit op vinyl en op CD.

“Greener Than The Other Side” staat vol met uptempo liedjes waar de voorliefde voor sixties vanaf spat. De bandleden, voorheen fanatieke skaters, delen dit genre met elkaar. Terwijl hun eerste EP en debuutalbum nog vol staan met ruige underground garage en rythm & blues achtige songs  klinkt Greener Than The Other Side meer volwassen en gevarieerder. Instrumenten als theremin en blokfluit vloeien naadloos samen met gitaren en orgel.

Het is hard gegaan in de korte historie van The Black Marble Selection. Vanaf de release van hun EP (2014, eigen beheer) en hun knallende performance bij DWDD speelde de band in 2014 en 2015 talloze shows in clubs, platenwinkels en op veel festivals. Ook gingen ze op toer met  The Kik en deden ze de Popronde.  Het debuut album ‘Under Her Spell’ (V2 Records, 2015) was succesvol en leverde o.a. een 2e optreden op bij DWDD en een grote clubtour.

Na het plotseling vertrek van hun leadzanger dook de band begin 2016 meteen de studio in en nam 11 nieuwe nummers op. Het vertrek leverde nieuwe energie en creativiteit op. Platenmaatschappij V2 Records is enthousiast en bood de band meteen een internationaal contract aan. De eerste singels verschijnen in december en januari en het album eind februari 2017. De verwachtingen zijn hooggespannen.

Vanaf maart 2017 zal de band met hun nieuwe plaat toeren door Nederland, België en Duitsland.  www.theblackmarbleselection.com

Erik Bus zang gitaar, Tom van Berkel drums backing vocals, Jimmy de Kok gitaar orgel backing vocals, Malenzie Mac-Donald basgitaar, Thijs Bus mondharmonica keyboard theremin blokfluit backing vocals

SUPPORT: MOOON, drie buurneefjes uit Aarle-Rixtel die met een flinke dosis muziek de buurt onveilig maken.  Met hun garage/blues met diverse surf invloeden en een vleugje psychedelica speelde ze de afgelopen drie jaar in allerlei zalen en op festivals. Ze werden een aantal keer gevraagd om met Afterpartees te spelen, waaronder op hun album release en slotconcert.  De stevige baslijn van Tom de Jong, flinke drums van Gijs de Jong en de bluesy gitaar van Timo van Lierop maken deze band compleet. Invloeden uit de jaren ’60 en ’70 zijn zeker aanwezig!

Begin dit jaar stonden ze ook in het voorprogramma van King Gizzard & The Lizard Wizard in een volle Vera Groningen. Tevens is de band geselecteerd voor Popronde 2016. Met een nieuwe single opzak ‘Where Money Goes’ en een selectie plaats bij de Popronde 2016 zijn de heren klaar voor het grotere werk!

_pers_1

mooon

Website: http://www.mooonband.com – Facebook – Youtube – Soundcloud – Spotify

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply