Tilburg University – Hartslagcafé: Tilburg, Leefbare Stad?

Tilburg University – Hartslagcafé: Tilburg, Leefbare Stad?

actualiteit, infotainment do 15 feb 2018 - gratis entree - entree €3.00 - aanvang 20:00 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Tilburg, leefbare stad?

Hartslagcafé: Tilburg, Leefbare Stad? – donderdag 15 februari, 20.00-22.15, Paradox, Telegraafstraat, Tilburg

Is Tilburg af? Is alles koek en ei in de stad? Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht gaat het Hartslagcafé op zoek naar de leefbaarheid in de stad. Hoe veilig is het eigenlijk in een stad, die te duchten heeft van drugscriminaliteit? Hoe staat het met de sociale samenhang en de voorzieningen in de wijk?

Een leefbare stad is veilig, heeft sociale cohesie en beschikt over goede en toegankelijke voorzieningen. Maar hoe leefbaar is Tilburg dan? We maken een rondje langs een aantal van Tilburgs meest opvallende wijken. Hoeveel samenhang vertoont Tilburg-Noord? Is de Reeshof spannend genoeg voor de jeugd? Hoe eigenzinnig is de Vogeltjesbuurt? Welk gevolg heeft de verjupping van Jeruzalem? Kun je veilig stappen in het centrum? Waar heeft (drugs)criminaliteit ogenschijnlijk vrij spel?

Twee onderzoekers van Tilburg University zetten met een inleiding aan tot gesprek. Een panel vol met praktijkdeskundigen reageren en illustreren. Het publiek is uitgenodigd vragen te stellen en inzichten te delen. Zo komen we tot een beeld over de leefbaarheid in Tilburg én kunnen beoogd raadsleden aanknopingspunten vinden om het verschil te maken.

Inleiders:
Pieter Tops is hoogleraar bestuurskunde. Hij is verbonden aan Tilburg University en aan de Politieacademie. Eind januari verscheen van zijn hand ‘Een ongetemde buurt’, over de Vogeltjes- en de Visserijbuurt in Tilburg. Eerder schreef hij samen met Jan Tromp de bestseller ‘De achterkant van Nederland’ over de verstrengeling van de boven- en onderwereld.

John Dagevos is directeur van onderzoeksinstituut Telos, Tilburg University. Telos stelt veelvuldig duurzaamheidsmonitors op, verzamelt data en adviseert over duurzame gebiedsontwikkeling. Voor deze avond geeft hij inzicht in de sociaal-culturele aspecten van Tilburgse wijken, de veerkracht van de bewoners en de positie van kwetsbare groepen.

Sprekers:
Pieter Tops, hoogleraar Bestuurskunde, Tilburg University
John Dagevos, directeur onderzoeksinstituut Telos, Tilburg University

Panel met o.a: Ralf Embrechts, directeur MOM, Konrad Wilthagen, expert wijkagent, (Politie), Menno Imming, operationeel specialist, (politie), Presentatie Richard Engelfriet.

Gemeenteraadsverkiezingen
Wil je weten wat er nog meer in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen wordt georganiseerd? Kijk dan op de agenda van Tilburg Debatstad!

Standaard 3 euro. Studenten gratis op vertoon van studentenkaart. Studenten kunnen via een mail naar Bartho@paradoxtilburg.nl een kaartje reserveren.

Hartslagcafé is een initiatief van het Academic Forum van Tilburg University, voor deze gelegenheid i.s.m. studievereniging Versot. Deze avond staat in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2018, via Tilburg Debatstad zijn er meerdere events terug te vinden. Daaronder ook het Hartslagcafé van 15 maart wanneer de Politieke Jongeren met elkaar in debat gaan, en op 18 maart het grote verkiezingsdebat met de verschillende lijsttrekkers.

www.tilburgdebatstad.nl.

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply