Tineke Postma/Kris Davis Quartet (NL/US)

Tineke Postma/Kris Davis Quartet (NL/US)

Improvisation, Jazz, modern contemporary, modern creative, Modern European wo 20 mrt 2019 - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

De Nederlandse saxofoniste Tineke Postma heeft een prachtig internationaal Quartet samengesteld bestaande uit de ritmesectie met Clemens van der Feen (contrabas) en Amerikaanse slagwerker Tristan Renfrow, De andere naamgever van het Quartet is niemand minder dan de van oorsprong Canadese, maar vanuit New York opererende pianiste Kris Davis.

Mede naangever aan het Quartet is pianist-componist Kris Davis. Zij was al ooit eerder in Paradox, toen met de band van Tom Rainey Obbligato en behoort ongetwijfeld tot een van de meest progressieve, meest productieve musici van de hedendaagse New Yorkse jazzscene. The New York Times noemde haar in 2012 een van de interessantste nieuwkomers en gaf als tip om een keuze te kunnen maken uit het enorme jazzaanbod van de stad: ‘Kijk waar Kris Davis speelt.’ In haar spel ontmoeten jazzmusici als Bill Evans en Cecil Taylor avant-gardisten als Ligeti en Feldman. Kleurrijke, hoekige jazzfrasen worden vloeiend aaneengeregen met de prepared-pianotechniek van John Cage.

Tineke Postma is zo langzamerhand niet meer weg te denken van de grote podia in Europa en de VS. Ze wordt in Amerika beschouwd als ambassadrice van de Europese jazz en speelt daar geregeld samen met haar mentor Greg Osby en haar grote supporter, drummer Terri Lyne Carrington. Daar leerde ze ook Kris Davis kennen. Tineke werd in 2015 onderscheiden met de Buma Boy Edgar Prijs, de belangrijkste onderscheiding voor Nederlandse jazzmusici.

Kris Davis piano, Tineke Postma saxen, Clemens van der Feen contrabas, Tristan Renfrow slagwerk

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15.00
Parapas €12.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply