Tini Thomsen MAXSAX

Tini Thomsen MAXSAX

Jazz, jazzfunk, Modern European, rock za 17 feb 2018 - gratis entree - entree €10.00 - €13.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Tini Thomsen MaxSax

Tini Thomsen is een grootmeester op de baritonsaxofoon. De van oorsprong Duitse muzikante speelt in talloze groepen in Nederland en ver daarbuiten, maar is ook de powervrouw van haar eigen groep MaxSax. We kennen haar ook uit bands als het New Rotterdam Jazz Orchestra, Metropole Orchest en de New Cool Collective Big Band.

Tini Thomsen´s band “MaxSax“ speelt een mix van zowel high energy rock als intieme gevoelige soulstukken. Bandleden zijn bassist Mark Haanstra, gitarist Tom Trapp en drummer Joost Kroon, die zich tot specialisten hebben ontwikkeld in het creëren van baritonsax vriendelijke grooves, als ook het begeleiden van pakkende melodieën, fragiele ballads of high-energy solo uitbarstingen.

Sinds 2014 heeft altsaxofonist Nigel Hitchcock, die ooit tourde met onder andere Mark Knopfler en Tom Jones zich bij de band aangesloten. Thomsen bracht inmiddels 2 albums uit: “MaxSax” (2014) en “The Long Ride“ (2017).

De in Hamburg geboren saxofoniste studeerde aan het conservatorium van Amsterdam waar ze saxofoon, compositie en basklarinet studeerde. Inmiddels is ze woonachtig in Duitsland waardoor ze nog maar spaarzaam in Nederland te zien en te horen is.

Tom Trapp gitaar, Mark Haanstra bas, Nigel Hitchcock altsax, Tini Thomsen baritonsax, Joost Kroon drums

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply