Tonefloat presents – Mekanik Kommando / Mecano UN-LTD

Tonefloat presents – Mekanik Kommando / Mecano UN-LTD

vr 6 okt 2017 - gratis entree - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook

Mekanik Kommando

Tonefloat is een Nederlands label dat in 2017 zijn twintig jarig bestaan viert. Tussen hun ruim tweehonderd mooi vormgegeven releases met avontuurlijke muziek zitten namen als Dirk Serries, Porcupine Tree, Anja Garbarek maar ook Nederlandse acts als Mecano UnLtd, The Use Of Ashes of Polar Twins. In Paradox viert het label dat 2 Nederlandse acts min of meer gelijktijdig een nieuwe release uit hebben. Twee legendarische Nederlandse new-wave cultbands spelen vanavond in Paradox!

MEKANIK KOMMANDO
Comeback van een legendarische band uit Nijmegen, die in de jaren tachtig naam maakte binnen de zogenaamde Ultra beweging. Nu is Mekanik Kommando terug, in de oorspronkelijke bezetting bestaande uit Simon van Vliet, Laszlo Panyigay en Peter van Vliet. Mekanik Kommando uit Nijmegen experimenteerde met elektronica en had twee bassisten. De eerste elpee, It Would Be Quiet In The Woods If Only A Few Birds Sing is onlangs weer op vinyl uitgekomen. De plaat wordt beschouwd als een één van de beste post punk elpees op het Europese vasteland. “Een mijlpaal in de Nederlandse popmuziek” concludeerde Lust For Life dat het onlangs nog tot vinyl van de maand bombardeerde.

MECANO UN-LTD
Mecano is sinds begin jaren tachtig de muzikale uitlaatklep van post-punk dichter en producer Dirk Polak. De band speelde destijds met tijdgenoten als Echo And The Bunnymen en Minimal Compact en is tot op de dag van vandaag hun heel eigen, inspirerende weg blijven bewandelen. Eind 2016 verscheen een nieuw en alom bejubeld studio album waarop Polak samenwerkt met voormalig Torso-label kompaan Mick Ness.

 

Voorverkoop van dit concert is niet meer mogelijk. Incidenteel komen er op de avond nog kaarten retour. Deze zijn dan weer beschikbaar voor verkoop

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply