Tutu Puoane ‘The Joni Mitchell Project’ feat. Tineke Postma

Tutu Puoane ‘The Joni Mitchell Project’ feat. Tineke Postma

ethnic & folk music, gospel, Jazz, literair, modern contemporary, modern creative, singer-songwriter, Vocal Jazz vr 19 okt 2018 - entree €12.00 - €15.00 - aanvang 20:30 zaal open 19:30 uur
Zet in je eigen agenda: Google - iCal / Outlook


De Amerikaanse singer songwriter Joni Mitchell wordt door velen gezien als de belangrijkste zangeres van de twintigste eeuw. Ze werkte samen met jazzgrootheden van Pat Metheny, Wayne Shorter en Charles Mingus. Tegelijkertijd werden haar nummers vertolkt door tal van sterren. Zo won pianist Herbie Hancock een Grammy voor ‘beste album’ met zijn eerbetoon River: The Joni Letters.

Nu is het de beurt aan zangeres Tutu Puoane om een eigen draai te geven aan bekende nummers als Both Sides Now en River. De in Zuid-Afrika geboren en inmiddels in België gevestigde vocaliste is één van de snelst rijzende jazzsterren bij onze zuiderburen. Puoane combineert jazz, soul en gospel en werkte samen met Toots Thielemans.

Tutu doet veel meer met Joni’s muziek dan enkel coveren, ze drukt haar eigen stempel met haar prachtige stem en unieke frasering, én ze smokkelt een uniek stukje Afrika binnen in het prachtige repertoire. De band voegt een persoonlijke sound toe aan de muziek : de verstandhouding tussen de twee dames op het podium klinkt als vanzelfsprekend, en de drie heren achter hen brengen hun eigen muzikale stem naar de stukken, zonder ooit het origineel uit het oog/oor te verliezen. Resultaat is een hoogst intuïtieve reis door een intens mooi repertoire. ‘Big Yellow Taxi’, ‘My Old Man’, ‘Hejira’, ‘River’ en veel meer, gezongen en gespeeld op een herkenbare manier, maar zoals u nog niet eerder hoorde.

Nederlandse inbreng is er van onder meer saxofoniste Tineke Postma (winnaar Boy Edgarprijs 2015), bassist Clemens van der Feen en drummer Jasper van Hulten (Wouter Hamel, Eric Vloeimans’ Gatecrash).

Tutu Puoane zang, Ewout Pierreux piano, Tineke Postma alt- & sopraansaxofoon, Clemens van der Feen contrabas, Jasper van Hulten drums

Soort ticket Prijs Plaatsen
Standaardticket €15.00
Parapas €12.00


Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply